Arafat: Pe lângă gripa sezonieră din toamnă, ne-am putea confrunta şi cu un "val doi" de Covid

Raed Arafat
Raed Arafat (Epoch Times România)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a avertizat, miercuri seara, la Antena 3, că la toamnă, pe lângă gripa sezonieră, România ar putea fi lovită de un “val doi” al epidemiei de coronavirus. În acest context, Arafat a subliniat că relaxarea din 15 mai trebuie să aibă loc gradual şi prin respectarea regulilor.

“S-au luat măsuri potrivite la timpul potrivit care ne-au ajutat să trecem printr-o situaţie care putea să fie mult mai rea, într-un mod mai suportabil. Aceste măsuri luate la momentul respectiv au fost bune. Vrând, nevrând măsurile care s-au luat, inclusiv prin starea de urgenţă ne-a permis să ţinem sub control epidemia, şi asta se va arăta în viitor. Deja o spun şi persoane care fac analize de acest gen că România totuşi s-a menţinut (...). Să nu ne înecăm la mal, acum la sfârşit. Relaxarea trebuie să înceapă din data de 15, dar şi relaxarea trebuie să fie graduală şi să existe şi atunci reguli”, a precizat Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a susţinut că este important să nu pierdem uneltele pe care le avem la dispoziţie în lupta împotriva coronavirusului “Wuhan”.

“Dacă noi acum ne plictisim, pierdem unelte. Nu mai avem cum să impunem anumite reguli faţă de cei care nu vor să le aplice, că cei care vor să le aplice le aplică oricum ...dacă noi pierdem aceste unelte înseamnă că bătălia s-ar putea să se piardă sau războiul să se piardă”, a explicat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În plus, Arafat a mai transmis că, deşi pe perioada verii totul ar putea fi “ok”, lucrurile s-ar putea schimba începând cu această toamnă când, pe lângă gripa sezonieră, “va veni lângă ea COVIDUL, dacă e aşa cum spun oamenii de ştiinţă”.

“Vom avea două probleme convergente, care amândouă au aproape aceleaşi simptome cu diferenţe... dar e greu să le diferenţiezi. Problema care se pune acum e că noi trebuie să întărim situaţia noastră, să întărim uneltele noastre de a lupta cu această problemă. Tot mapamondul se confruntă cu o situaţie cu care nu s-a confruntat până acum deloc”, a conchis şeful DSU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne