”Arde”. Andrian Candu o suspectează pe Maia Sandu de legături cu serviciile secrete ruseşti. Valeriu Paşa: Spicherul - folosit pe post de troll de lux

În ajunul protestului din 26 august, holdingul lui Plahotniuc pune etichete PAS şi PPDA privind legăturile cu serviciile speciale din Rusia, mafia rusească, regimul separatist etc., constată Alexandr Slusari.
Andrian Candu, preşedintele Parlamentului R. Moldova
Andrian Candu, preşedintele Parlamentului R. Moldova (parlament.md)

În contextul expulzării din Polonia şi UE a preşedintei Fundaţiei Open Dialog, Liudmila Kozlovska, colonelul în rezervă al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Alexandru Popescu, a afirmat joi, în cadrul unei emisiuni televizate că sub pretextul apărării democraţiei, pe filiera organizaţiilor neguvernamentale, anumite forţe ar promova în R. Moldova interesele Federaţiei Ruse şi ar exista indicii că la Chişinău se pregăteşte o „preluare a puterii”.

Analistul Cornel Ciurea a declarat în aceeaşi emisiune, că expulzarea din spaţiul comunitar al UE a Liudmilei Kozlovska, suspectată de spionaj în favoarea Moscovei, dar şi legăturile acesteia cu liderii PAS şi PPDA de la Chişinău, ar induce ideea unei implicări profunde a serviciilor secrete ruseşti în politica internă de la Chişinău.

În baza declaraţiilor menţionate, spicherul Parlamentului moldovean, Andrian Candu, prin intermediul paginii sale de Facebook a decis să o întrebe pe Maia Sandu, ”politician aflat în picaj de imagine” în ce relaţie este cu oligarhul Ablyazov şi fundaţia acestuia. ”Câte beneficii, inclusiv financiare, aţi avut de la colaborarea cu ONG-ul finanţat de acesta şi reprezentat de Liudmila Kozlovska?”

În replică, preşedinta PAS a subliniat că Andrian Candu după ce şi-a îndeplinit misiunea de transformare a Republicii Moldova într-o zonă offshore, a revenit la activitatea de trolling. ”Domnule Preşedinte al Parlamentului, dacă aveţi ceva să-mi incriminaţi sau să mă întrebaţi, haideţi la o dezbatere la televiziunea naţională, nu fiţi laş!”

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandr Slusari a notat că în ajunul protestului planificat pentru 26 august la Chişinău holdingul media al lui Plahotniuc nu oboseşte ”să ne pună etichete privind legăturile cu serviciile speciale din Federaţia Rusă, cu mafia rusească, cu regimul separatist etc.”.

Activistul civic, Valeriu Paşa a ţinut să concluzioneze că potrivit ”tradiţiei, timpurile când Andrian Candu postează pe post de troll de lux sunt vremuri grele pentru naşul (Plahotniuc n.r.). S-a mai întâmplat când au fost constrânşi să renunţe la schema căpuşă Energocapital. Povestea cu Liudmila Kozlovska e atât de fake prezentată de holding încât nu se înscrie nici în rând cu cei 30 mii de sirieni, e de teapa "bătăii jandarmeriţei" din Bucureşti de către moldoveni. Asta înseamnă delir. Înseamnă că arde.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe