Arde Rezervaţia Muntele Vulcan. Senator USR critică răspunsul slab al autorităţilor. Arafat reacţionează

Mihai Goţiu
Mihai Goţiu (Epoch Times România)

Senatorul USR Mihai Goţiu a criticat, miercuri, totala ineficienţă a autorităţilor care nu au reuşit să stingă incendiul care de două zile distruge Rezervaţia Naturală Muntele Vulcan din judeţul Hunedoara. Într-o postare pe Facebook, senatorul îşi manifestă surpriza şi indignarea faţă de faptul că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) nu are niciun elicopter funcţional pe care să-l trimită în zona afectată.

Interesant este că, dacă până la postarea publică a senatorului Goţiu mai nimic nu mişca, după ce comentariile au început să curgă pe pagină useristului, acesta a fost sunat de şeful DSU, Raed Arafat, care i-a transmis că "un avion militar Spartan a fost trimis pentru a interveni în zonă (pe partea cu judeţul Alba)".

"La ora 15. 30, am fost contactat de d-l Raed Arafat, care mi-a transmis că un avion militar Spartan a fost trimis pentru a interveni în zonă (pe partea cu judeţul Alba)", a susţinut Goţiu.

În mesajul postat iniţial pe pagina sa de Facebook, Goţiu a redat o serie de mesaje şi imagini primite în această dimineaţă cu acel incendiu:

"Bună dimineaţa şi scuze pentru abordare domnule senator, este vorba de un incendiu izbucnit în urmă cu două zile în rezervaţia Muntele Vulcan, incendiu care fără ajutorul unui elicopter este imposibil de oprit, s-au făcut mai multe promisiuni pe parcursul zilei de ieri că vom beneficia de sprijinul unui elicopter, dar totul a fost promisiune. Ne-au promis, dar lucrurile par să se complice este imposibil de ajuns sus cu mijloace auto.

S-au lăudat, încă de ieri, ambii prefecţi că solicită şi trimit un elicopter în zonă, dar nimic concret, este păcat pentru tot ce se distruge prin lipsa de interes a autorităţilor decidente din cele două judeţe. Trebuie aruncată apă pe creste deoarece se desprind rădăcini aprinse care vin la baza versantului, aprind vegetaţia uscată, după care iar urcă sus focul într-un ciclu continuu.

Se cântă şi pompierii de sus de pe munte că le este imposibil stăvilirea focului fără sprijin aviatic, deoarece le este imposibil accesul pe creste.

Goţiu a precizat că, după primirea acestor mesaje, a luat legătura cu colegi senatori din judeţele Hunedoara şi Alba şi a discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean Alba şi cu Raed Arafat.

"Aceştia mi-au confirmat că echipele de pompieri sunt pe munte, că este cunoscută situaţia, dar că un singur elicopter dintre cele trei elicoptere mari ale DSU, dotate pentru stingerea incendiilor şi care ar putea interveni eficient. Iar acest elicopter are o defecţiune la remedierea căreia se lucrează. D-l Arafat mi-a spus că a luat legătura şi cu aviaţia militară şi că aşteaptă un răspuns dacă există vreun avion care să poată interveni eficient. Potrivit acestuia, România este în proces de achiziţie a şase elicoptere care ar putea interveni pentru stingerea incendiilor din astfel de zone", a adăugat senatorul.

De altfel, Goţiu şi-a manifestat frustrarea faţă de această situaţie, susţinând că nu ştie cum s-a ajuns aici şi că este "prea trist şi nervos în aceste momente pentru a mai adăuga ceva ori pentru a arăta cu degetul către cineva".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne