Pedofilia continuă să macine biserica catolică. Arhiepiscop australian găsit vinovat de muşamalizarea abuzurilor sexuale

Philip Wilson, un oficial catolic de rang înalt, a fost condamnat pentru muşamalizarea unor abuzuri sexuale comise împotriva copiilor. O instanţă australiană l-a găsit vinovat de acoperirea abuzurilor comise de un preot pedofil în anii 1970.
Philip Wilson, arhiepiscop de Adelaide (Australia)
Philip Wilson, arhiepiscop de Adelaide (Australia) (Captură Imagine)

Arhiepiscopul de Adelaide, Philip Wilson, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit vinovat marţi de muşamalizarea crimelor comise de un preot pedofil în anii 1970. Sentinţa va fi pronunţată în luna iunie şi ar putea primi până la doi ani de închisoare.

Wilson a negat faptul că ar fi ştiut că preotul Jim Fletcher a abuzat doi băieţi de altar, potrivit Deutsche Welle.

Una dintre victime a declarat instanţei că l-a informat pe Wilson în legătură cu abuzul la care a fost supus la cinci ani după acel incident. Băiatul de altar a descris că, pe când avea vârsta de 10 ani, a fost forţat să facă sex oral şi să îl masturbeze pe preotul Fletcher.

Victima a afirmat că a avut încredere că Wilson va lua măsuri împotriva lui Fletcher după ce a dezvăluit abuzul, însă arhiepiscopul nu a luaat nicio măsură.

Victima “nu a avut niciun motiv sau interes să înşele sau să inventeze conversaţia”, a declarat judecătorul Robert Stone, fiind citat de ABC News.

Judecătorul a mai susţinut că Wilson a ştiut că “ceea ce a auzit era o acuzaţie credibilă, însă acuzatul a dorit să protejeze biserica şi reputaţia ei”.

Un al doilea băiat de altar a declarat instanţei că avea aproximativ 11 ani când s-a dus în confesional, în 1976, pentru a-i spune lui Wilson că preotul Fletcher l-a abuzat sexual.

Cel de-al doilea martor a afirmat că Wilson l-a acuzat că a spus minciuni din cauză că părintele Fletcher “era o persoană bună”. Victima a adăugat că arhiepiscopul i-a cerut să iasă din confesional şi să recite rugăciuni ca un act de căinţă.

Wilson a negat că a fost informat despre abuzurile preotului. “Nu cred că aş fi uitat acel lucru”, a declarat arhiepiscopul instanţei.

Avocaţii lui Wilson aparent au încercat anularea cazului, susţinând că arhiepiscopul a fost diagnosticat cu Alzheimer, ceea ce îl împiedică să fie judecat.

În 2004, Fletcher a fost găsit vinovat de abuzarea sexuală a 9 copii şi a murit în închisoare în 2006 în urma unui atac cerebral. Preotul fusese condamnat la 8 ani de închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe