Armata israeliană respinge un atac al militanţilor Hezbollah

Soldaţi israelieni stau pe transportoarele lor blindate în partea israeliană a Înălţimilor Golan, 21 august 2015.
Soldaţi israelieni stau pe transportoarele lor blindate în partea israeliană a Înălţimilor Golan, 21 august 2015. (Captură Foto)

IDF a oprit, luni după-amiază, un atac terorist Hezbollah de-a lungul frontierei cu Libanul, potrivit unor afirmaţii ale armatei israeliene, care a deschis focul asupra mai multor grupări susţinute de Teheran, ce ar fi intrat pe teritoriul israelian.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, gen. Hidai Zilberman, a negat rapoartele libaneze, potrivit cărora o celulă Hezbollah ar fi tras rachete antitanc ghidate în timpul incidentului.

„Urmează câteva zile tensionate”, a spus el, sugerând că ar fi posibil să apară mai multe atacuri.

Atacul a fost efectuat ca represalii pentru uciderea unui luptător Hezbollah într-un presupus atac aerian israelian în Siria săptămâna trecută, potrivit agenţiei Reuters.

Celula, cu un număr de trei sau patru persoane, a fost respinsă înapoi pe teritoriul libanez cu mitraliere de către israelieni, care au folosit şi foc de artilerie grea, a afirmat Zilberman.

"O celulă care s-a strecurat în Israel în timpul zilei, cel mai probabil nu erau acolo la picnic", a declarat Zilberman jurnaliştilor.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi ministrul Apărării, Benny Ganz, au plecat de la sesiunea Parlamentului israelian pentru a se deplasa la sediul militar Kirya din Tel Aviv.

Gantz a declarat, la o întâlnire cu facţiunea partidului său Albastru-Alb, că cei care provoacă Israelul "vor descoperi o armată hotărâtă şi alertă, care este gata să-i protejeze pe cetăţenii Israelului şi suveranitatea acestuia".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe