Artist israelian scufundă o rochie în Marea Moartă timp de 2 ani. Rezultatul este uimitor (video)

Rochie lungă scufundată în apele din Marea Moartă, în 2014
Rochie lungă scufundată în apele din Marea Moartă, în 2014 (captură video)

V-aţi imaginat vreodată ce se poate întâmpla dacă hainele rămân timp de ani de zile pe fundul unei mări cu concentraţii mari de sare? Artistul israelian Sigalit Landau a făcut această experienţă, iar rezultatul este uimitor.

Potrivit videclipului YouTube, artistul Landau a scufundat o rochie lungă în apele din Marea Moartă, în 2014, iar recent a scoas-o pentru a o expune publicului, ca parte a unui proiect fotografic intitulat "Mireasa de sare".

Rochia aleasă nu este una oarecare, este o replică a costumului care a fost utilizat în piesa de teatru din 1916, "Dybbuk", de S. Ansky care spune povestea unei tinere fete di origine evreiască posedată de fantoma iubitului ei mort.

Pe parcursul celor doi ani, artistul a verificat la fiecare 3 luni progresele realizate, iar acum rochia care iniţial a fost neagră, a devenit complet albă, ca şi cum ar fi fost scăldată în cristale.

"Mireasa de sare" este o serie fotografică în 8 părţi, fiind, cu siguranţă, una dintre cele mai impresionante lucrări ale artistului israelian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură