ASF din nou în centrul atenţiei, cu un nou salariat de lux

(photos.com)

Aflată în centrul unui uriaş scandal în 2014, după ce s-a aflat despre salariile uriaşe pe care le oferă soţiillor şi copiilor de politicieni, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) revine în atenţia presei, odată cu întoarcerea în cadrul instituţiei a lui Marian Sârbu, fost consul al României în Dubai.

Rechemat, la cererea sa, din Dubai - Emiratele Arabe Unite, printr-o hotărâre adoptată de Guvern în martie 2015, Sârbu a revenit în ASF pe postul de consilier al lui Mişu Negriţoiu.

Marian Sârbu a demisionat în iulie anul trecut din funcţia de prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiara (ASF), după ce Curtea Constituţională arătase că numirea sa era neconstituţională, Sârbu neavând cei 9 ani de experienţă profesională ceruţi de lege pentru orice membru ASF executiv sau nu. O lună mai târziu, Sârbu a fost numit consul în Dubai.

În anul 2013, Sârbu a fost membru neexecutiv în ASF, poziţie din care a declarat că a încasat peste 154.000 de euro (682.068 lei).

Tot Hotnews mai arată că şi noua soţie a fostului consul, Sârbu Monica Mihaela a lucrat la ASF de unde a încasat anul trecut peste 300.000 de lei. Sârbu Monica Mihaela a lucrat în ASF până în vara anului trecut, când a părăsit autoritatea prin programul de plecări voluntare, primind şi salarii compensatorii.

Reamintim că în 2014, în presă a izbucnit un uriaş scandal, după ce s-a aflat că în ASF, instituţie al cărui şef, Radu Ruşanu, fusese acuzat de constituire de grup infracţional, lucrează copiii şi soţiile (sau fostele soţii) unor politicieni din primele eşaloane ale puterii, aceştia încasând salarii mult peste ceea ce primesc românii de rând. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi citi aici.

În aceste zile, subiectul ASF a revenit puternic în presă, Realitatea scriind că Mişu Negriţoiu, actualul şef al ASF, este acuzat de Ministerul de Finanţe al SUA de încălcarea, în perioada 2003-2004, pe când era director ING, a embargoului impus de SUA Iranului. Pe de altă parte, B1 TV a relatat că Negriţoiu ar fi fost ofiţer acoperit DIE.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.