Astronautul Edgar Mitchell moare la vârsta de 85 de ani

Cel de-al şaselea om care a păşit pe Lună, astronautul Edgar Mitchell, a murit la vârsta de 85 de ani, după o viaţă dedicată explorării minţii umane şi a vieţii extraterestre.
Astronautul Edgar Mitchell.
Astronautul Edgar Mitchell. (Wikipedia)

Astronautul Edgar Mitchell, din misiunea Apollo 14, a devenit cel de-al şaselea om care a păşit pe Lună, când împreună cu Alan Shepard au ajutat NASA să îşi revină după misiunea eşuată Apollo 13. Ulterior, el şi-a devotat viaţa explorării minţii umane, a fizicii şi fenomenelor inexplicabile, precum mediumi sau extratereştri. Mitchell a murit în Florida la vârsta de 85 de ani.

Mitchell a decedat joi noaptea într-un cămin pentru bătrâni din West Palm Beach după o boală de scurtă durată, a declarat fiica sa, Kimberly Mitchell. Decesul astronautului coincide cu cea de-a 45-a aniversare a misiunii Apollo 14, care s-a desfăşurat în perioada 31 ianuarie - 9 februarie 1971.

Ulterior, Mitchell a susţinut că guvernul american a ascuns dovezi privind aterizarea navelor extraterestre pe Pământ.

În 2011, astronautul a devenit implicat într-o bătălie juridică cu NASA privind planurile sale de a vinde la licitaţie o cameră de 16 mm pe care a adus-o acasă de pe misiunea lunară. Camera a fost prinsă de modulul lunar şi ar fi rămas pe Lună dacă Mitchell nu ar fi desprins-o.

Deşi Mitchell a susţinut că acea cameră este un cadou, NASA a deschis un proces împotriva sa, pentru a-l forţa să oprească licitaţia. În cele din urmă Mitchell a căzut de acord să o doneze Muzeului Naţional Aerian şi Spaţial din Washington.