Atac armat în Manchester: Zece persoane rănite, inclusiv doi copii

Ofiţeri de poliţie păzesc o zonă de pe Claremont Road, în oraşul britanic Manchester, după un atac armat, 12 august 2018.
Ofiţeri de poliţie păzesc o zonă de pe Claremont Road, în oraşul britanic Manchester, după un atac armat, 12 august 2018. (Captură Foto)

Doi copii s-au aflat printre cele 10 persoane rănite, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, într-un atac armat în timpul unei petreceri stradale ce a avut loc în oraşul britanic Manchester după un carnaval.

Poliţia a fost chemată la ora locală 2:30 a.m. să investigheze rapoarte privind focuri de armă pe Claremont Road, în zona Moss Side, şi a trimis un număr mare de poliţişti la faţa locului, potrivit The Independent.

“Nouă persoane au fost transportate la spital, inclusiv doi copii, cu răni similare celor produse de alice, despre care se crede că nu sunt grave”, a afirmat un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Manchester.

“A zecea persoană – un bărbat – rămâne în stare stabilă, dar gravă, la spital, cu răni provocate la picioare”.

Imagini video postate pe reţelele sociale au arătat panică şi confuzie în timp ce poliţia încercă să ajute mulţimi de oameni.

Atacul a avut loc pe fondul creşterii numărului crimelor violente la nivel naţional: cifra omuciderilor înregistrate de poliţie în Marea Britanie şi Ţara Galilor a crescut cu 12%, atacurile cu cuţite au crescut cu 16%, iar jafurile au crescut cu 30% în acest an până în luna martie.

Poliţia investighează incidentul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe