Atac asupra unei moschei din Egipt, soldat cu peste 230 de morţi

O parte din victimele unui atac sângeros desfăşurat asupra unei moscheei din Peninsula Sinai, Egipt, 24 noiembrie 2017.
O parte din victimele unui atac sângeros desfăşurat asupra unei moscheei din Peninsula Sinai, Egipt, 24 noiembrie 2017. (STRINGER/AFP/Getty Images)

Mass media egipteană de stat raportează că cel puţin 235 de persoane au fost ucise şi peste 130 rănite după ce un grup de militanţi au atacat vineri o moschee în nordul Peninsulei Sinai cu o bombă şi arme de foc.

Atacul a avut loc în oraşul Bir al-Abd, situat la aproximativ 40 km de capitala provincială El-Arish şi a fost urmat de încă două atacuri cu arme uşoare - primul împotriva supravieţuitorilor şi al doilea asupra ambulanţelor care îi transportau.

Guvernul a declarat trei zile de doliu.

Televiziunea de stat a raportat că preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a convocat o întâlnire de urgenţă la scurt timp după atac.

“Forţele armate şi poliţia îi vor răzbuna pe martirii noştri şi vor reinstala cu forţa securitatea şi stabilitatea foarte curând”, a declarat liderul egiptean în timpul unui discurs televizat.

Associated Press a citat trei ofiţeri de poliţie afirmând că atacatorii, care călătoreau în patru autovehicule de teren, au provocat o explozie şi au deschis focul asupra credincioşilor aflaţi în interiorul moscheei pentru rugăciunile de vineri.

Autorităţile egiptene se luptă cu militanţii Statului Islamic în nordul Peninsulei Sinai.