Atac cibernetic masiv expune datele a milioane de oficiali guvernamentali americani

(Captură Foto)

Statele Unite au anunţat că datele financiare a aproximativ 4 milioane de foşti şi actuali oficiali guvernamentali ar putea să fi fost compromise în urma unui atac cibernetic care aparent ar proveni din China, susţine site-ul de ştiri Novinite.

Date pentru cărţi de credit, informaţii bancare şi alte forme de informaţii financiare s-ar putea să fi fost furate în timpul atacului, a raportat ziarul USA Today.

Ziarul New York Times a raportat joi că administraţia Obama a acordat NSA autoritatea juridică pentru supravegherea comunicaţiilor pe Internet cu scopul de a depista în special piraţii informatici care lucrează pentru guvernele străine.

FBI investighează atacul cibernetic asupra oficialilor guvernamentali, susţinând că va continua să tragă la răspundere pe cei care reprezintă o ameninţare pentru spaţiul cibernetic. Biroul de Management al Personalului, care desfăşoară verificările necesare acordării autorizaţiilor de securitate, a anunţat că îi va contacta şi informa pe oficialii guvernamentali afectaţi.

Conform anumitor rapoarte, care încă nu au fost confirmate, au fost furate anumite forme de autorizaţii pentru securitate în timpul atacului cibernetic. Persoanele afectate au fost sfătuite să îşi monitorizeze extrasele de cont şi să raporteze orice activitate suspectă sau neobişnuită instituţiilor relevante.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de atacuri cibernetice asupra datelor personale, şi ar putea fi cel mai grav datorită numărului mare de oameni afectaţi în atac.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe