Atenţie, şoferi! Maşinile care blochează circulaţia, deszăpezirea şi transportul în comun, vor fi ridicate

Şoferii care îşi parchează maşinile fără să se asigure că nu încurcă traficul, că nu blochează transportul în comun sau operaţiunile de deszăpezire s-ar putea trezi că autoturismele le-au fost ridicate de primărie.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Începând de luni, maşinile care blochează transportul în comun sai căile de acces vor fi ridicate de o platformă a Administraţiei Străzilor, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la comandamentul de iarnă organizat la Primărie.

Primarul a amintit şi că a fost emisă o lege pentru ridicarea maşinilor parcate ilegal, care are şi norme de aplicare, norme ce trebuie "însuşite" de primăriile de sector.

"Toate maşinile care blochează transportul în comun sau circulaţia vor fi ridicate, până la adoptarea normelor, de către o platformă aflată la administraţia străzilor şi care va putea să acţioneze urgent", a anunţat Firea, făcând trimitere la situaţiile în care şoferii blochează circulaţia tramvaielor sau troleibuzelor.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care vineri, pe bulevardul Vasile Milea, troleibuzele au stat blocate 40 de minute din cauza unei maşini parcate neregulamentar. Cu o zi înainte, pe strada Ţepeş Vodă s-a produs un blocaj de 50 de minute din aceeaşi cauză.

Nu doar şoferii care încurcă transportul în comun s-ar putea trezi că nu îşi mai găsesc maşina în locul pe care au parcat-o. Aceeaşi soartă ar putea-o avea şi cei ale căror autoturisme impietează operaţiunile de curăţare a zăpezii, a mai precizat recent Firea, într-un interviu acordat HotNews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne