Atleta Georgiana Anitei a cucerit a doua medalie de aur pentru România la FOTE 2015

Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2015
Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2015 (Tbilisi 2015 EYOF/facebook)

Atleta Georgiana Anitei a adus delegaţiei României a doua medalie de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2015, ediţia de vară, miercuri, la Tbilisi (Georgia), în proba de triplusalt.

Georgiana Iuliana Anitei s-a impus cu 13,50 m, nou record al competiţiei, fiind urmată în clasament de Sonia Da Konseisao Kussekala (Ucraina), 13,30 m, şi de slovena Eva Pepelnak, 12,87 m.

Anitei a fost purtătoarea de drapel a Echipei Olimpice a României la ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Tânăra sportivă, în vârstă de 16 ani, născută în Bacău şi legitimată la CSS Bacău-SCM Bacău, a câştigat recent, la Cali (Columbia), medalia de aur în proba de triplusalt, la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor sub 17 ani (cadeţi), cu 13,49 m, cel mai bun rezultat în aer liber al sezonului la categoria sa de vârstă până acum, depăşit de performanţa de la Tbilisi.

Cea mai bună performanţă personală a Georgianei Anitei la triplusalt, este în sală, 13,60 m, realizată în februarie anul acesta la Bucureşti.

Cealaltă medalie a României la FOTE fusese obţinută de înotătoarea Maria Claudia Gâdea (aur, la 400 m mixt).