Atunci când umanitatea învinge spiritul de competiţie (video)

Atunci cand umanitatea invinge spiritul de competitie.
Atunci cand umanitatea invinge spiritul de competitie. (Print screen Youtube)

Mii de americani iubitori de maraton au participat weekendul acesta la maratonul Philadelphia Love Run Half-Marathon. Credem însă că în afara celor doi localnici care au câştigat cursa, Darryl Brown din Elkins Park (la masculin) şi Siobhan O'Connor din Philadelphia la feminin, au existat alţi 3 atleţi ce pot fi consideraţi învingători nedeclaraţi.

Pe ultima sută de metri, o participantă la maraton era deja sleită de puteri. Cu toate că linia de sosire era extrem de aproape, alergătoarea este pe cale să cadă căci pur şi simplu picioarele păreau să nu o mai asculte din cauza oboselii. Atunci s-a întâmplat ceva minunat: alţi doi alergători, ajungând în dreptul ei şi înţelegându-i situaţia, s-au oprit să o ajute să ajungă la finalul cursei.

Dacă observaţi atent clipul video, soseşte un al treilea atlet. Acesta din urmă, trece prima dată pe lângă cei trei şi îi ocoleşte, împiedicându-se oarecum de ei. A continuat să alerge, privind însă mereu în urma sa. Până la urmă conştiinţa nu l-a lăsat şi l-a făcut să se întoarcă şi să dea la rândul lui o mână de ajutor, purtând atleta în braţe spre linia de sosire.

Este fantastic să vezi cum funcţionează umanitatea în inimile oamenilor: când există cu adevărat, ea îşi face "datoria" instinctiv, fără să ţină cont de interese personale sau alte lucruri de genul acesta.

Acesta este, credem, adevăratul spirit ce ar trebui să domine toate competiţiile sportive.

Chapeau!