Au existat civilizaţii cu tehnologii avansate cu milioane de ani în urmă?

Lucrarea „Foste specii native dotate cu tehnologii“ a prof. Jason Thomas Wright de la Departamentul de Astronomie şi Astrofizică al Universităţii de Stat din Pennsylvania, se referă la civilizaţii vechi cu tehnologii avansate ce ar fi putut exista pe Pământ şi în Sistemul Solar.
Imagine simbolică
Imagine simbolică (Foto: iStock - Epoch Times Germania)

O întrebare care i-a preocupat pe astrobiologi este dacă în Sistemul Solar există viaţă ca pe Pământ, sau dacă aceasta a existat vreodată. Profesorul Wright este de părere că ştiinţa ar trebui să-şi îndrepte atenţia către artefacte tehnice, în loc să se concentreze pe microbi. Dacă au existat vreodată civilizaţii dezvoltate din punct de vedere tehnologic pe Pământ şi pe alte planate din Sistemul Solar, atunci există în mod cert şi urme ale acestora.

În afară de artefacte ar putea exista aşa-numitele „urme tehno“, care ar fi dovada existenţei unor tehnologii avansate ale unor civilizaţii extraterestre, sau ale unor străvechi civilizaţii indigene din Sistemul Solar care s-au păstrat până în zilele noastre. Pe Pământ sunt multe urme ale acestor civilizaţii şi chiar pe Marte şi Venus se găsesc artefacte neobişnuite, care vorbesc despre civilizaţii antice, distruse într-un trecut îndepărtat.

Pe Pământ, eroziunea ar fi distrus aceste rămăşiţe în câteva sute de mii sau câteva milioane de ani. Multe „urme tehno“ ar fi putut supravieţui mai mult în solul Pământului, în solul lui Marte sau al Lunii. Astfel de teorii nu sunt noi. Ele au fost popularizate prima dată în renumitul film Science-Fiction: „Odiseea Spaţială 2001“. Dacă pe Lună s-au găsit artefacte foarte vechi - şi multe lucruri vorbesc despre asta – atunci acestea provin probabil de pe Pământ.

Cataclismele sau asteroizii au distrus civilizaţiile trecute?

În mod firesc se pune întrebarea: cum au fost distruse aceste civilizaţii? Cea mai evidentă explicaţie ar fi mari cataclisme, cum ar fi dezastre naturale sau impactul cu asteroizi, care ar fi declanşat o catastrofă climatică globală, şi ere glaciare. Dacă aceste specii ar fi locuit în perioade preistorice pe Lună sau pe alte planete din Sistemul Solar, atunci aceste cataclisme ar fi avut loc şi pe alte planete. Dacă este într-adevăr aşa, atunci în tot Sistemul Solar ar fi avut loc multe catastrofe mari. O explicaţie ar fi o centură de asteroizi formată dintr-o planetă care a explodat, un război interplanetar sau o erupţie de radiaţii gama sau o supernovă.

Chiar dacă acele specii nu ar fi fost distruse în mod integral, ele au trecut la un nivel lipsit de tehnologie sau au părăsit Sistemul Solar. Este posibil să fi fost o combinaţie a acestor evenimente.

În prezent, se caută, cu metode complexe, civilizaţii necunoscute din Sistemul Solar. NASA a anunţat deja că bănuieşte că există viaţă pe anumiţi sateliţi ai lui Saturn şi ai lui Jupiter, rezultatele cercetărilor urmând a fi publicate în curând.

Cele mai noi telescoape pot distinge surse de lumină în centura de asteroizi, sau în centura Kuiper, care ar putea proveni de la unele oraşe. Totodată, Marte este o planetă foarte ciudată, iar suprafaţa sa pare că a fost asemănătore cu cea a Pământului de acum. Ea pare să fi fost distrusă de o mare catastrofă. Şi sateliţii lui Marte sunt foarte neobişnuiţi şi par a fi artificiali, iar acelaşi lucru se poate spune şi despre Lună.

Descoperirile nu au fost divulgate în mod deliberat

"Profesorul Wright este de părere că ştiinţa ar trebui să-şi îndrepte atenţia către artefacte tehnice, în loc să se concentreze pe microbi".

Arheologia şi paleontologia academică nu au publicat până acum în mod oficial astfel de dovezi. De ani buni, există informaţii că astfel de descoperiri sunt ascunse pentru a nu se afla adevărul. Dacă există astfel de „urme tehno“ pe Pământ, atunci ce vechime au? Materialul biologic se descompune în câteva săptămâni, iar vremea şi eroziunile distrug stâncile şi metalele în decursul câtorva secole sau milenii. Din cauza activităţii omului pe Pământ, viteza distrugerii creşte de asemenea.

Cele mai vechi construcţii, pe care le găsim în momentul de faţă pe Pământ, sunt piramidele. Ele pot avea o vârstă de mai multe zeci de mii de ani. Câteva structuri pot supravieţui chiar mai mult dacă sunt conservate sub gheaţă, în regiuni îndepărtate sau în peşteri izolate. Chiar dacă sunt ideale condiţiile de păstrare de aici, ele nu pot rezista mai mult de câteva de sute de mii de ani. Numai fosilele pietrificate pot rezista mai mult.

„Explozia precambriană“

În sute de milioane de ani, din cauza tectonicii plăcilor nu s-ar mai păstra nimic din aceste construcţii, deoarece plăcile continentale nou create s-ar suprapune peste ele. Totul ar fi adânc îngropat sub Pământ sau sub gheaţă. S-a descoperit – prin cercetarea straturilor geologice şi a fosilelor - că pe Pământ a existat un fenomen ciudat, care se numeşte „explozia precambriană“. Acum 540 de milioane de ani, într-un interval scurt de timp au apărut aproape toate speciile de animale de astăzi. Ele au apărut dintr-odată, în număr mare şi fără să aibă strămoşi direcţi.

Dacă au existat civilizaţii timpurii inteligente, ele au o vârstă fie mult mai mare, fie mai mică de 540 de milioane de ani. Dacă aceste civilizaţii puteau să călătorească în spaţiu, atunci ar trebui să existe artefacte tehnologice pe Lună sau în centura de asteroizi. Acolo s-ar fi putut practica mineritul. Datorită faptului că pe Lună nu există influenţe meteorologice, cum ar fi vântul, şi nici eroziune, astfel de artefacte ar fi putut fi conservate mult mai mult. Dar chiar şi acolo ar fi putut fi instalaţii subterane.

Pe suprafaţa lui Marte sau a lui Venus ar putea exista lucruri similare. Este posibil ca aceste planete să fi avut suprafeţe locuite de oameni cu mai multe milioane de ani în urmă. Rămăşiţele acestor specii şi civilizaţii ar fi îngropate astăzi sub un strat gros de praf şi depuneri. Astfel, ele ar putea fi protejate de eroziunile ulterioare, dar nu ar putea fi descoperite atât de simplu pe fotografiile de la supafaţă. Dacă au existat supravieţuitori ai acestor cataclisme, ei s-ar fi retras în subsol, unde ar fi construit multe lucruri.

Este posibil ca acest lucru să se fi întâmpat şi pe Pământ. Există rapoarte despre tunele foarte vechi şi sisteme de peşteri, care au fost create prin tehnologii avansate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură