"Au murit din cauza infecţiilor". 13 dosare ale morţilor de la Colectiv dezvăluie o realitate sumbră

Cel puţin 13 tineri - victime ale incendiului de la clubul Colectiv - au murit în spitale de septicemie. Mai multe instituţii medicale refuză explicit să predea dosarele cu analize rudelor. Altele, prin amânări repetate, produc acelaşi efect al refuzului, dezvăluie Cătălin Tolontan.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Mai mulţi doctori din patru spitale au dat jurnaliştilor Gazetei Sporturilor un număr de 13 dosare medicale complete ale unor tineri care au murit după tragedia de la Colectiv. În toate cazurile prezentate au apărut bacterii extrem de periculoase, iar analizele indică cu claritate faptul că aceste infecţii au apărut în spitale, de unde de altfel şi provin bacteriile, dezvăluie tolo.ro.

"Aceştia 13 nu sunt singurii care au murit din cauza infecţiilor. De fapt, foarte puţini dintre cei care au murit după o săptămână nu erau infectaţi! Este realitatea pe care o ascund autorităţile şi acest lucru vrem să-l dovedim cu dosarele", afirmă surse medicale.

Cei mai mulţi dintre pacienţi au fost contaminaţi în sânge cu mai multe bacterii. Răniţii au murit în stare de septicemie fie în ţară, fie în străinătate, acolo unde părinţii susţin că au ajuns târziu, după amânări şi fără ca ei să fie informaţi cu privire la riscurile crescute din unităţile bucureştene.

În acest moment, şi mamele, şi taţii, şi surorile şi fraţii întâmpină aceeaşi barieră. Acuză că li se interzice accesul la o informaţie pe care ei ar fi trebuit primii să o primească, încă din zilele de început ale tragediei. Ei sînt convinşi că iniţial li s-a ascuns prezenţa bacteriilor şi că acum li se ascund consecinţele germenilor.

"Poate că le e teamă de procese, dar acesta este dreptul nostru! Ştim că lucrul care-i sperie cel mai tare sunt infecţiile nosocomiale, pe care ei nu le raportaseră, dar care i-au omorât pe copii", a declarat una dintre mame.

Intenţia medicilor care a făcut publice cele 13 dosare a fost că oamenii să afle în ce condiţii au lucrat. "Toţi medicii spun că în momentele în care se vor pierde procesele, ei vor fi găsiţi vinovaţi. Li se vor pune în cârcă despăgubirile rezultate din procese".

Pentru a citi investigaţia completă intraţi aici.