Augustin Lazăr, ţinta "calomniilor şi intoxicărilor". Reacţie fermă împotriva presei ostile

Nu este niciun secret că, prin luările sale de poziţie intransigente, procurorul general Augustin Lazăr a provocat mare nemulţumire în rândul celor care vor să "reformeze" Justiţia în beneficiul infractorilor. Mai nou, înaltul magistrat se declară ţinta unei campanii de presă calomniatoare.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Procurorul general Augustin Lazăr a reacţionat ferm după ce o parte a presei l-a acuzat că a "girat" condamnarea "abuzivă" pentru furt a unui cetăţean pe vremea când era şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

„În contextul în care o parte a mass-media continuă seria calomniilor şi intoxicărilor la adresa procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin apariţia unei ştiri potrivit căreia condamnarea pentru furt a unui cetăţean s-ar fi făcut printr-un "abuz", cu "girul" domnului Augustin Lazăr, la data respectivă procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, facem următoarele precizări:

Hotărârile judecătoreşti definitive sunt pronunţate de către instanţele de judecată, fără "girul" procurorului general, în justiţia penală neexistând termenul de "gir". Persoanele nemulţumite de o hotărâre judecătorească, precum cea invocată în cazul prezentat, pot promova o cale de atac extraordinară, spre exemplu – revizuirea, urmând procedura prevăzută de lege”, a transmis, pe pagina sa oficială de Facebook, Parchetul General.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne