Augustin Zegrean ar putea pleca de la CCR

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean (Epoch Times România)

Curtea Constituţională a României ar putea rămâne fără preşedinte, relatează postul B1 TV. Potrivit unui comunicat de presă al ministerului Justiţiei, preşedintele CCR, Augustin Zegrean este unul dintre candidaţii înscrişi pentru un post de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Dosarele pentru candiatură au fost depuse până la data de 23 februarie a.c., actualul preşedinte al CCR fiind unul din cei 11 judecători declaraţi eligibili de comisia de selecţie a Ministerului de Justiţie în urma analizării dosarelor. Procesul de selecţie va continua cu un interviu programat în cursul zilei de marţi, interviu în cadrul căruia fiecare candidat îşi va prezenta argumentele pentru care doreşte să ocupe funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Reamintim că Augustin Zegrean s-a plâns recent, în contextul respingerii legii securităţii cibernetice, de presiuni din partea politicului şi a anumitor instituţii, printre care SRI, asupra judecătorilor CCR.

"Nu se poate că de fiecare dată când avem de luat o decizie să apară reprezentanţi ai politicului să ne spună ce avem de făcut şi ce decizii trebuie să luăm. Ni se atrage atenţia că vom fi învinuiţi că dacă se întâmplă ceva noi vom fi traşi la răspundere. Am jurat să respectăm Constituţia şi legile ţării. De fiecare dată când analizăm o lege verificăm să fie în acord cu Constituţia”, a declarat Augustin Zegrean, la 22 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Câteva zile mai târziu, când judecătorul CCR Toni Greblă şi-a dat demisia, fiind urmărit penal pentru fapte de corupţie, Curtea Constituţională a precizat, într-un comunicat de presă, că actul demisiei a survenit pe fondul presiunilor exercitate asupra instanţei constituţionale în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale prevăzute de Legea fundamentală.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.