Australian Open 2019. Serena Williams, viitoarea adversară a numărului unu mondial (WTA)

Simona Halep a trecut fără probleme în optimile turneului de Mare Şlem de la Melbourne de Venus Williams, sâmbătă, scor final 6-2, 6-3, pentru că acum să o aibă ca adversară în continuare pe sora mai mică a acesteia, Serena.
Jucătoarea americană de tenis Serena Williams.
Jucătoarea americană de tenis Serena Williams. (Getty Images)

Fosta regină a tenisului feminin mondial pentru mulţi ani la rând, americanca Serena Williams, este viitoarea adversară a Simonei Halep pe tabloul principal de simplu a Grand Şlam-ului de la Melbourne, cele două campioane ale sportului alb urmând a se duela pentru a 10-a oară.

Veterana de 37 de ani, care în momentul de faţă ocupă poziţia 16 în clasamentul WTA, o va întâlni pe câştigătoarea titlului de cea mai bună jucătoare a anului 2018, în optimile competiţiei australiene.

În duelurile directe, sportiva din Statele Unite are un avantaj destul de confortabil de 8-1, singurul succes al Simonei datând din 2014, înregistrat la Turneul Campioanelor, scor final 6-0, 6-2. Ultima lor întâlnire fiind în sferturile de la US Open 2016, pe atunci ea ocupând fotoliul de lider WTA.

"Va fi grozav. Nu cred că am jucat împotriva numărului 1 mondial, de când am revenit. Aşa că, da, va fi foarte bine!" a mărturisit Serena în scurtul interviu de după succesul înregistrat în faţa ucrainiencei Daiana Iastremska cu 6-2, 6-1.

Serena Williams deţine în prezent 7 titluri de Mare Şlem cucerite la Melbourne.