Australian Open 2019. Simona Halep, declaraţii după partida cu Kaia Kanepi

Favorita circuitului de la Melbourne a acces după o luptă crâncenă în turul doi a competiţiei, oponenta sa cedând după mai bine de două ore de joc efectiv, victorie ce-i asigură Simonei un plus de încredere pentru următoarele confruntări.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Numărul unu mondial a început foarte bine competiţia de la Melbourne - Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului prin victoria înregistrată în faţa estoniencei Kaia Kanepi (33 ani, 71 WTA), marţi, în trei seturi, scor final 6-7 (2), 6-4, 6-2.

"A fost extraordinar, vă mulţumesc pentru atmosferă. Mă bucur că am câştigat. Ştiam ce trebuie să fac, ştiam că e foarte puternică pe picioare şi trebuie să am încredere. Sunt foarte fericită că sunt în turul doi, am multă încredere acum. Cu siguranţă meciul următor va fi din nou dificil, dar trebuie să joc mai departe şi să cred.. Îmi place în Australia, pot spune că sunt pe jumătate australiancă pentru că l-am avut pe Darren. Oamenii de aici sunt grozavi, se poartă foarte frumos cu mine", a mărturisit campioana noastră în interviul acordat imediat după meci.

În turul secund Simona o va întâlni pe americanca Sofia Kenin (20 ani, 37 WTA) - proaspăta campioană de la Hobart, care a dispus la rândul ei în runda inaugurală de rusoaica Veronika Kudermetova cu scorul de 6-3, 3-6, 7-5.

Cele două iubitoare ale sportului alb vor sta pentru prima oară faţă în faţă.

Partida va avea loc joi dimineaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport