Australian Open 2019. Simona Halep, evoluţie încântătoare în faţa americancei Venus Williams (video)

"A fost un meci foarte bun, am jucat cel mai bun tenis al meu de până acum în acest an.. am încercat să mă motivez suplimentar, mă bucur că mi-a ieşit." - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep a arătat din nou de ce este numărul unu mondial, sâmbătă, în lupta pentru accederea în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, românca ieşind victorioasă în confruntarea cu puternica jucătoare americancă Venus Williams (38 ani, 36 WTA), tenismană ce a eliminat-o în primul tur pe Mihaela Buzărnescu.

Numărul unu mondial a avut totul sub control încă din primul minut al întâlnirii mult aşteptate de fanii sportului alb, cea mai bună evoluţie a Simonei în acest nou sezon competiţional.

După două dueluri foarte dificile - cea cu estonianca Kaia Kanepi (33 ani, 71 WTA), scor final 6-7 (2), 6-4, 6-2, respectiv americanca Sofia Kenin (20 ani, 37 WTA) - campioana din acest an de la Hobart - scor 6-3, 6-7 (5), 6-4, constănţeanca a avut de această dată nevoie de doar două seturi pentru a o elimina de pe tabloul de simplu pe sora mai mare a Serenei Williams - viitoarea adversară a Simonei - care deţine un palmares impresionant de 7 titluri de Mare Şlem cucerite la Melbourne.

Scorul înregistrat pe tabela de marcaj la finalul celor 77 de minute, cât a durat duelul dintre cele două campioane, a fost de 6-2, 6-3.

"A fost un meci foarte bun, am jucat cel mai bun tenis al meu de până acum în acest an. E o mare provocare să joc cu surorile Williams, am încercat să mă motivez suplimentar, mă bucur că mi-a ieşit. Într-un fel este greu să joci şi cu Venus şi cu Serena una după alta, ambele sunt mari campioane, încerc însă să rămân concentrată pe ce am de făcut, e o mare provocare runda viitoare jocul cu Serena, încerc să mă bucur de moment şi să dau tot ce pot.", a comentat Halep la finalul partidei în interviul acordat celor de la eurosport.

Finalista ediţiei trecute de la competiţia australiană a reuşit în acest meci 2 aşi şi 2 duble greşeli, în timp ce oponenta sa a avut iar Venus 5 aşi, respectiv 4 duble greşeli. Arma principală a Simonei a fost serviciul care a funcţionat perfect, ea având procentaje superioare la ambele servicii, 67%-58% la primul şi 63%-31% la al doilea, a fost mai bună şi la mingile de break câştigate, 5/10 (50%) faţă de 1/6 (17%). Williams a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 24-21, dar şi mai multe erori neforţate, 33-12.

Simona şi Venus sunt acum la egalitate în meciurile directe, 3-3.

Halep şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 260.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

În continuare, sportiva de la malul Mării Negre va avea din nou un meci foarte dificil, ea urmând să primească replica Serenei Williams (37 ani, 16 WTA), cea care a dominat ani la rând tenisul feminin. Aceasta şi-a asigurat prezenţa în faza superioară a circuitului după ce a dispus de Daiana Iastremska (Ucraina) cu 6-2, 6-1.

În momentul de faţă Serena are un avantaj comod în faţa sportivei noastre în duelurile directe 8-1, singurul succes al Simonei datând din 2014, înregistrat la Turneul Campioanelor, scor final 6-0, 6-2.