Australian Open: Monica Niculescu şi Ana Bogdan nu reuşesc să treacă de turul 1 la simplu

Ghinionul sportivelor noastre la Australian Open continuă. Monica Niculescu şi Ana Bodan nu au reuşit să se califice în turul 2 al turneului de Mare Şlam.
Tenismana română Monica Niculescu.
Tenismana română Monica Niculescu. (Monica Niculescu/facebook)

Monica Niculescu (32 WTA) nu reuşeşte să treacă de rusoaica Anna Blinkova (189), venită din calificări, care a învins-o în trei seturi, 6-2, 4-6, 6-4. Partida a durat 2h15′.

Anna Blinkova, fostă a 3-a junioară a lumii, a reuşit azi noapte cea mai importantă victorie a carierei, la prima apariţie pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem, după ce în octombrie o învingea pe Sevastova (31) la WTA Premier Moscova, pentru prima ei victorie pe un tablou WTA. Învinsa Alexandrei Cadanţu, din decembrie la ITF 50k Ankara, s-a impus în turul 1 al Australian Open 2017, după o partidă echilibrată:

Monica a condus cu 4-3 în decisiv (fără break), dar tânără rusoaică nu a mai pierdut niciun punct în ultimele două ghemuri.

Monica Niculescu va acumula numai 10 puncte WTA şi nu reuşeşte să-şi apere cele 70 de puncte WTA de la ediţia precedentă a turneului, când s-a calificat în turul 2.

Monica nu părăseşte turneul şi va juca în proba de dublu cu partenera ei, Abigail Spears.

Ana Bogdan nu a reuşit să producă o surpriză şi să o învingă pe Elena Vesnina, o adversară de valoarea şi experimentată. În primul set, Ana a reveni de la 3-5 şi a egalat, dar imediat Vesnina a făcut re-break şi apoi meciul a curs în favoarea Vesninei.

Elena Vesnina (Rusia, 18) [14] a învins-o pe Ana Bogdan (125) cu scorul de 7-5, 6-2.

Ana rămâne cu cele 40 de puncte WTA obţinute pentru calificarea pe tabloul principal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport