Austria vrea “să pună capăt politicii europene eronate privind azilul”. Solicită plafon pentru refugiaţi în fiecare ţară UE

Conform publicaţiei ”Bild”, Austria doreşte introducerea un plafon pentru refugiaţi în fiecare ţară UE. În plus, ar urma ca cererile de azil pentru UE să poată fi depuse numai în afara UE.
Refugiaţi la graniţa turco - siriană
 
Refugiaţi la graniţa turco - siriană   (Foto: Gokhan Sahin/Getty Images – Epoch Times Germania)

Austria cere stabilirea unui plafon pentru refugiaţi în toate ţările UE, transmite publicaţia ”Bild”, referindu-se la un concept al ministrului Apărării Hans Peter Doskozil (PSD). Conceptul urmăreşte să facă din regimul din Viena nucleul unei noi strategii UE, care în scurt timp să o înlocuiască pe cea a Bruxelles-ului.

Conform ”Bild”, acesta prevede de asemenea introducerea unui plafon pentru refugiaţi în fiecare ţară UE. În plus, cererile de azil pentru UE ar trebui să fie depuse numai în afara Uniunii, iar după acordarea deciziei de azil ar fi posibilă intrarea. Urmează să fie amenajate ”Centre de azil şi migraţie (centre de procedură) în scopul depunerii cererii de azil în state terţe relevante (de ex. Niger, Iordania, Uzbekistan etc.)”, se menţionează în proiect.

Acolo urmează să fie aduşi refugiaţii salvaţi în Marea Mediterană. ”Este vorba de a pune punct politicii europene eronate în domeniul azilului: trebuie să admitem şi să o spunem cinstit, capacitatea de preluare în UE este limitată”, a motivat Doskozil în planul său.

Trebuie să împiedecăm intrările ilegale şi ar trebui să existe un sistem ordonat pentru intrările azilanţilor îndreptăţiţi. În viitor, depunerea cererilor ar trebui să fie posibilă numai în afara UE.”