Auto: Lewis Hamilton îşi va prelungi contractul cu echipa germană Mercedes

Pilotul britanic Lewis Hamilton.
Pilotul britanic Lewis Hamilton. (Clive Mason / Getty Images)

Campionul mondial en titre din Formula 1, pilotul britanic Lewis Hamilton, va semna un nou contract cu echipa celor de la Mercedes, care i-ar putea aduce peste 40 milioane dolari pe sezon, conform presei engleze, citată de agenţia Reuters.

"Ar trebui să se facă săptămâna aceasta. Nu există niciun motiv pentru care să nu se poată încheia", a afirmat Hamilton, clasat pe locul 2 duminică la Sepang, în Marele Premiu al Malaeziei, încheiat cu victoria germanului Sebastian Vettel (Ferrari).

"Sincer, este finalizat în proporţie de 99 la sută şi nu a mai rămas nimic de negociat, ci doar chestiuni legale", a mai spus campionul britanic.

BBC a anunţat marţi că Lewis Hamilton, care a purtat propriile negocieri cu Mercedes, va primi un salariu de bază aproximativ egal cu cel din primul său contract cu echipa germană, semnat în 2013. Însă, alte surse indică faptul că noul acord îi aduce venituri mai mari pilotului englez, pentru a reflecta succesul şi statutul său. Graţie bonusurilor prevăzute, în funcţie de numărul curselor câştigate şi reuşita în tentativa de păstrare a titlului mondial, BBC estimează că Hamilton ar putea încasa peste 40 milioane dolari pe sezon.

Lewis Hamilton, care a cucerit primul său titlu mondial cu echipa mclaren, în 2008, este unul dintre cei mai bine plătiţi trei piloţi din "Marele Circ", alături de germanul Sebastian Vettel (Ferrari) şi de spaniolul Fernando Alonso (mclaren), care câştigă cel puţin la fel de bine cât actualul campion mondial.