"Avem procedură de urgenţă pentru hoţi!" - USR protestează în Parlament. PSD îi dă înainte cu legile Justiţiei

Indignaţi de faptul că legi atât de importante precum cele ale Justiţiei sunt votate pe bandă rulantă, fără dezbateri, USR-iştii protestează în plenul Camerei Deputaţilor.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Parlamentarii USR protestează în Parlament, în plenul Camerei Deputaţilor, acolo unde s-au votat pe bandă rulantă amendamente controversate la legile Justiţiei.

Deputaţii USR s-au aşezat în dreptul tribunei şi ţin foi A3 cu mesajul 'Hoţii!' şi cer ca legile Justiţiei să fie votate în procedură normală, nu pe repede înainte. Între timp, deputatul USR Stelian Ion citeşte, la portavoce, căci microfonul i-a fost taiat, amendamentele pe care dorea să le depună formaţiunea sa.

"Cerem procedură parlamentară normală cu timp de dezbatere cât trebuie. Nu avem procedură de urgenţă pe autostrăzi, nu avem pe imunoglobulină dar avem procedură de urgenţă pentru legile hoţilor care se trec în procedură de urgenţă deşi sunt 700 de amendamente.

Noi vrem dezbaterea, aici nu este circ, vrem să dezbatem o lege importantă, o lege a Justiţiei. Ei nici măcar nu ştiu despre ce este vorba, se încolonează în spatele liderului suprem, hoţului suprem!", declară deputata USR Cosette Chichirău.

Fără să ţină cont de protestul USR, PSD a intrat în procedură de vot, ignorând amendamentele citite de Stelian Ion, ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla.

"Sunt iniţiator, sunteţi analfabetă juridic", îi transmite senatorul PSD Şerban Nicolae Cosetei Chichirău.

"De ce nu vă daţi demisia dacă nu vă place procedura?", o mai întreabă Şerban Nicolae pe Chichirău, în timp ce Florin Iordache îi spune "Eu n-am ce vorbi cu tine!"

"Cei care fură sunt prezenţi în Parlament. Hoţii sunt în fruntea Parlamentului. Penalii...", spunea pe live deputata USR, moment în care Şerban Nicoale intervine: "Doamnă, penală este mama care v-a făcut aşa nesimţită".

Şerban Nicoale: "Da' îşi ia leafa. Aia e bună, leafa aia mărită de Guvernul PSD, e bună leafa şi toate drepturile".

Chichirău: "Da, luaţi-o înapoi".

Şerban Nicoale: "Nu vă e ruşine să încasaţi bani nemunciţi? Nu vă e ruşine să fiţi asistată social?"

Chichirău: "Domnul Şerban Nicoale insultă tot poporul român şi fură împreună cu grupului lui infracţional".

Şerban Nicoale: "Eu n-am furat nimic, doamnă, nu fiţi nesimţită! De ce nu faceţi o plângere penală. Ia scrieţi o plângere penală. Uite, căutaţi-vă un coleg alfabetizat şi faceţi o plângere penală pentru ce am furat eu. Vă rog frumos nu mai râdeţi că e o imagine dezolantă".

Chichirău: "Dvs aţi fost şofer, eu mi-am dat doctoratul în finanţe".

Şerban Nicoale: "Nu, n-am fost niciodată şofer".

Chichirău: "Sunteţi şofer la grupul infracţional organizat".

Şerban Nicoale: "Dvs sunteţi atât de proastă încât e incredibil ce spuneţi. Ia demonstraţi-mi că am fost şofer".

Chichirău: "Avem poze".

Şerban Nicoale: "Poze? CV-ul e în poze? (...)"

Chichirău: "Dvs. aveţi CV? A, că distrugeţi România, că furaţi România bucată cu bucată, ăla e CV-ul dvs. Eu nu înţeleg ce căutaţi aici. De fapt ştiu, dacă vă prinde legea trebuie să scăpaţi de puşcărie, asta căutaţi aici. Grav." (Video cu dialogul integral aici)

"Nu vă hliziţi fasolea inutil la mine, întâi spălaţi-vă pe dinţi, aveţi între dinţi mâncarea aia de deputat", i-a mai spus Şerban Nicoale deputatei.

"Vor să stingă lumina în România pentru că au furat prea mult şi nu vor să mergă la puşcărie!", comentează Chichirău, lansând un apel către cetăţeni să iasă în stradă diseară şi să apere Justiţia, căci opoziţia a făcut ce a putut şi de acum începe rolul Străzii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne