Avertisment tehnocrat: Dacă PSD-ALDE continuă cu legile justiţiei, UE ne-ar putea suspenda dreptul de vot în Consiliu

Alin Cristian Mituţa
Alin Cristian Mituţa (www.ro100.ro)

Comisia Europeană discută în şedinţa de Colegiu de miercuri situaţia creată în România de legile justiţiei, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, fostul şef al Cabinetului Cioloş, Alin Mituţa.

"Parlamentul European, de asemenea, urmează să discute în plenul de pe 7 februarie pe marginea "pericolelor asupra statului de drept puse de reforma sistemului judiciar din România" (citez din agenda PE). Numirea ca prim ministru a unui deputat european cvasi-necunoscut la nivel european nu va rezolva deloc criza de încredere care există la Bruxelles la adresa ţării noastre. Aşa cum se vede, chiar din contră", a declarat Alin Mituţa.

În opinia fostului şef al Cabinetului Cioloş, suntem de departe în cel mai prost moment al relaţiei noastre cu Uniunea Europeană cel puţin de la aderarea de acum 10 ani, dacă nu din anii '90 încoace.

"Dacă PSD-ALDE continuă cu legile justiţiei, Uniunea Europeană nu va avea nicio reţinere în a folosi articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene care poate duce la suspendarea dreptului de vot în Consiliu - un Consiliu pe care, ironic, ar trebui chiar să îl prezidăm ca stat membru peste mai puţin de 12 luni", a conchis Alin Mituţa.