Avertismentul din Chilbolton - Cercuri în lanuri, mesaje bizare: "Aveţi grijă cu purtătorii de daruri false şi promisiuni încălcate" - (Video)

Desene în lanurile de grâu lăngă cel mai mare observator britanic. Iniţial la sol lucrurile păreau foarte dezordonate (Foto1)
Desene în lanurile de grâu lăngă cel mai mare observator britanic. Iniţial la sol lucrurile păreau foarte dezordonate (Foto1) (Captură Youtube)

Universul este plin de mistere care, deseori, provoacă lucrurile deja cunoscute. În secţiunea "Dincolo de Ştiinţă", Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate, pentru a stimula imaginaţia şi a deschide posibilităţi nesperate anterior. Sunt adevărate? Dumneavoastră decideţi.

Materialul video pe pagina originală a Epoch Times România.

În lanurile de grâu din spatele celui mai mare radiotelescop din Marea Britanie, Observatorul Chilbolton din Hampshire, în anul 2001 au apărut două formaţiuni misterioase, realizate prin culcarea spicelor, care au şocat întreaga lume, devenind unele dintre cele mai senzaţionale de acest tip din istorie.

Misteriosul incident avea loc în 2001 şi era imposibil de ignorat de presa internaţională, în ciuda asocierii frecvente cu farsele făcute de amatorii de conspiraţii.

În dimineaţa zilei de 14 august 2001, apărea prima astfel de formaţiune realizată prin culcarea spicelor, unele fiind chiar împletite între ele. Privită de la sol arăta extrem de dezordonat, însă din aer se putea observa o faţă umană, de dimensiuni uriaşe - 160x180 de metri pătraţi.

Imaginea era realizată printr-o tehnică similară cu cea prin care se imprimă o imagine pe hârtie - digitizare. O interpretare interesantă a imaginii vine de la cercetătorul şi scriitorul Wayne Herschel, care susţine că faţa seamănă cu cea a Sfinxului egiptean şi cu Viracocha, un zeu pre-incaş. Dar, de cele mai multe ori chipul este asociat cu celebra faţă de pe Marte. (Foto2)

Câteva zile mai târziu a apărut o a doua formaţiune, un dreptunghi în care era prezentat un şir de date, tot de dimensiuni mari - 200x85 de metri pătraţi.(Foto3)

Practic, în câteva zile au fost realizate două imagini gigantice pe o suprafaţă de 28.800, respectiv 17.000 de metri pătraţi, ceea ce potrivit unor analiştii exclude posibilitatea unei farse făcute de oameni, mai ales că în nopţile precedente plouase.

În scurt timp se va face o corelaţie uimitoare.

În 1974, astronomul Carl Sagan a compus un mesaj în cod binar pe care NASA l-a trimis in spaţiu de la telescopul Arecibo din Puerto Rico. Mesajul prezenta informaţii cheie despre fiinţele umane şi planeta pe care locuim.

În mesajul lui Sagan se preciza care este sistemul nostru de calcul, substanţele chimice dominante din elementele care creează viaţa pe Pământ, informaţii despre codul nostru ADN, înălţimea şi greutatea fiinţei umane, precum şi precizarea că locuim pe a treia planetă din sistemul nostru solar. La finalul mesajului, Sagan a realizat o schiţă a radiotelescopului Arecibo. (Foto5)

Aveţi grijă cu purtătorii de daruri false şi promisiuni încălcate. Multă durere, încă mai este timp. Există bunătate în lume. Ne opunem înşelăciunii. Mesaj Încheiat

Iată că la 27 de ani de la eveniment, un desen codat în aceeaşi manieră apărea într-un lan de grâu, de data aceasta la Chilbolton din Hampshire. La o investigaţie mai amănunţită cercetătorii au observat că "răspunsul" codat primit conţinea unele elemente diferite.

Mesajul primit înapoi descria acelaşi sistem de calcul, dar siliciul fiind elementul dominant în formele de viaţă, nu carbonul. Desenul arăta de asemenea o figură umanoidă cu un cap mai mare în relaţie cu corpul său. Se explica de asemenea că ei au o secvenţă în plus în ADN, sunt de aproximativ 1,2 metri înălţime, locuiesc pe a treia, a patra şi a cincea planetă din sistemul solar, şi au o populaţie de circa 21,3 miliarde de locuitori.

Cât despre radiotelescop, în răspuns apărea o imagine mult mai complexă. "Întâmplător", cu numai un an în urmă, în acelaşi loc se descoperise o secvenţă de cercuri care arăta exact ca imaginea care acum era codată reprezentând radiotelescopul.

Iar lucrurile nu s-au terminat aici.

Un an mai târziu, apare o nouă imagine (Foto7) care dă un mai mare avânt teoriei contactului cu extratereştrii.

De data aceasta incidentul are loc în Crabwood, lângă oraşul Winchester, unde a apărut din nou o faţă, dar de data aceasta se poate observa clar un chip extraterestru. Imaginea conţine şi un disc, asemănător unui CD, pe care este inscripţionat ceea ce pare a fi un cod. Imaginea este realizată prin secvenţe de linii orizontale de grosimi diferite similare cu cele ale unei imagini TV.

Mesajul din spirală a fost până la urmă descifrat de un informatician, Paul Vigay, era codat ASCII pe 8 biti (codul cu care sunt reprezentate literele şi cifrele în computer), era în limba ebgleză: "Aveţi grijă la purtătorii de daruri false şi promisiuni încălcate. Multă durere, dar încă mai este timp. Există bunătate în lume. Noi ne opunem înşelăciunii. Mesaj Încheiat".

În original el suna astfel "Beware the bearers of false gifts & their broken promises. Much pain but still time. There is good out there. We opose deception. Conduit closing."