Aveti probleme cu acneea?

Acnee
Acnee (Photos.com)

Aveti probleme cu acneea? Iata cateva remedii naturiste

Remediul cu suc de lamaie

Scapati repede de pete prin aplicarea de suc de lamaie peste acestea. Daca lasati sucul sa actioneze pe timpul noptii si il spalati dimineata urmatoare, acesta poate indeparta si punctele negre.

Remediul cu castravete

1 castravete decojit

Dati un castravete decojit prin blender si aplicati-l pe fata.

Remediul cu usturoi si miere

1 catel de usturoi, 1/8 cana de miere

Aplicati aceasta lotiune timp de 15 minute in fiecare zi: tocati 1 catel de usturoi si amestecati-l cu 1/8 cana de miere. Utilizati-o imediat integral.

Remediul cu usturoi si otet

Sucul de la 2 catei de usturoi + o cantitate egala de otet de mere

Se amesteca sucul cu otetul si se tamponeaza cosurile in fiecare seara.

Ceaiul din pastai de fasole

Ceai din pastai de fasole verde, 3 linguri de flori de musetel uscate

Spalati-va fata dimineata, la pranz si seara cu ceai. Pentru acnee cronica, adaugati flori de musetel si lasati la infuzat pana se raceste. Spalati fata la fiecare 3 ore, daca este posibil. Acest remediu functioneaza bine si pentru eczeme, dermatite, psoriazis, eruptii cutanate, puncte negre, herpes si alte afectiuni similare ale pielii.

Remediul cu hrean

100 g de hrean ras, 0.5 l de alcool de 90°, praf de nucsoara, coaja unei portocale amare

Combina ingredientele. Cu o bucata de bumbac sterilizat, tamponati in fiecare dimineata si in fiecare noapte o parte din aceasta solutie pe fiecare cos.

Remediul cu nucsoara si miere pentru cicatrici cauzate de acnee

1 lingurita de nucsoara pudra, 1 lingurita de miere

Combinati ingredientele si aplicati pe zona cu cicatrice. Dupa 20 de minute, spalati cu apa rece. Faceti acest lucru de doua ori pe saptamana si in termen de cateva luni veti observa o imbunatatire.

Remediul cu ceapa si miere

1 ceapa, 1/2 cana de miere

Fierbeti la foc mic, in 1/2 de cana de miere, 1 ceapa taiata in doua, pana cand ceapa se inmoaie. Apoi, amestecati pana obtineti o pasta moale. Asigurati-va ca este rece inainte de a o aplica pe pete. Lasati-o cel putin 1 ora, apoi clatiti cu apa calduta. Repetati procedura in fiecare seara.

Amestecul cu seminte de susan

Un pumn de seminte de susan

Mestecati semintele crude de susan timp de cateva minute si apoi aplicati amestecul rezultat pe pata. Apoi acoperiti cu un leucoplast.

Remediul cu capsuni si otet

1 cana de capsuni, 2 cani de otet alb

Cu aproximativ 4 ore inainte de culcare, infuzati 1 cana de piure de capsuni in 2 cani de otet alb. Lasati-l la infuzat pana cand sunteti pregatit de culcare. Apoi strecurati pulpa si semintele. Masati lichidul ramas pe fata si dormiti. Procedura nu face atata murdarie pe cat suna. Lichidul se usuca inainte ca fata sa atinga perna. Dimineata, spalati-va bine cu apa rece.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură