Avioane de luptă israeliene atacă ţinte în sudul Gazei

Avion de luptă F-16 israelian
Avion de luptă F-16 israelian (Getty Images)

Avioane de vânătoare israeliene au lovit o serie de ţinte în sudul Fâşiei Gaza în dimineaţa zilei de joi, ora locală, potrivit unor rapoarte.

Loviturile aeriene au avut loc în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza, precum şi în cartierul Al-Zaytoun din Gaza City, conform rapoartelor.

Pe reţelele sociale au fost publicate înregistrări video în care putea fi auzit zgomotul avioanelor de luptă. În plus, unele imagini au surprins folosirea dronelor.

Atacurile au avut loc după ce forţele de apărare ale Israelului au raportat în primele ore ale zilei de joi că sistemul de apărare aeriană Domul de Fier a doborât un proiectil, după ce sirenele pentru raiduri aeriene au fost activate în sudul ţării. Sirenele au fost declanşate în Nirim, o comunitate israeliană situată la est de Fâşia Gaza. Purtătorul de cuvânt al comunităţii a susţinut că au fost raportate pagube sau victime.

De asemenea, loviturile aeriene israeliene au avut loc după ce Tel Aviv a anunţat că va închide complet accesul la Gaza după interceptarea de săptămâna trecută a două ambarcaţiuni care navigau din Fâşie înspre Egipt, despre care forţele de apărare israeliene au afirmat că erau implicate în trafic ilegal cu componente de rachete, potrivit unor rapoarte media.