Avioane de luptă israeliene lovesc din nou în apropierea Damascului

Avioane de luptă israeliene au lansat miercuri două rachete din spaţiul aerian libian către suburbiile capitalei siriene Damasc, a susţinut agenţia siriană de ştiri de stat. Atacul, asupra unei ţinte necunoscute, a cauzat explozii puternice.
Avion de luptă israelian.
Avion de luptă israelian. (Captură Foto)

Agenţia siriană de ştiri de stat SANA a declarat că rachetele au lovit în zona Al-Sabboura, în vestul Damascului, fără a provoca victime.

Citând o sursă militară nenumită, SANA nu a specificat ce anume au lovit rachetele, dar rezidenţii din Damasc au raportat pe reţelele sociale că au auzit explozii puternice în jurul orei locale 2 a.m.

“Într-o mişcare ce a urmărit să devieze atenţia de la victoriile armatei siriene şi să crească moralul în rândul grupurilor teroriste, avioanele de luptă israeliene au lansat două rachete din spaţiul aerian libanez în regiunea Sabboura”, potrivit SANA, care a citat sursa militară.

Armata israeliană a refuzat să comenteze, dar se crede în mare parte că Tel Aviv a desfăşurat mai multe atacuri aeriene în Siria în ultimii câţiva ani vizând sisteme de arme avansate, inclusiv rachete antiaeriene de producţie rusească şi rachete de producţie iraniană.

Se crede că sistemele de arme luate în vizor de israelieni erau destinate grupului libanez şiit Hezbollah, un aliat apropiat al guvernului sirian şi inamic dur al Israelului.

Ţinta loviturilor aeriene de miercuri nu este cunoscută, însă localitatea Sabboura, care este controlată de guvernul sirian, este apropiată de autostrada Damasc-Beirut şi este deseori folosită de Hezbollah.

Loviturile aeriene au avut loc la câteva zile după ce aviaţia israeliană a lovit un vehicul dotat cu o mitralieră pe teritoriul Siriei, ucigând patru luptători ai Brigăzii Martirilor Yarmouk, un grup asociat cu Statul Islamic. Membrii brigăzii au fost atacaţi după ce au deschis focul asupra unei patrule militare pe partea controlată de israelieni a Înălţimilor Golan.

Israelul a rămas în mare parte neafectat de războiul civil sirian care are loc în vecinătate, înregistrând doar incidente rare, precum focuri de armă peste graniţă, care au fost considerate în general ca fiind erori tactice comise de trupele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe