Avion al Ethiopian Airlines se prăbuşeşte pe ruta spre Nairobi. Toţi pasagerii şi-au pierdut viaţa

Avion al companiei Ethiopian Airlines
Avion al companiei Ethiopian Airlines (Wikipedia.org)

Un avion Boeing 737 al companiei aeriene Ethiopian Airlines s-a prăbuşit duminică dimineaţa la scurt timp după ce a decolat din Addis Abeba. Se crede că la bordul avionului s-au aflat 149 de pasageri şi 8 membri ai echipajului în zborul către Nairobi, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei, potrivit Deutsche Welle.

Zborul ET 302 s-a prăbuşit în apropierea oraşului Bishoftu (cunoscut şi sub numele de Debre Zeit), situat la aproximativ 50 km sud de capitala etiopiană Addis Ababa, la scurt timp după ce a decolat la ora locală 8:30 a.m., potrivit unei declaraţii publicate de Ethiopian Airlines.

Televiziunea etiopiană de stat a anunţat că nu există supravieţuitori, iar premierul ţării a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

Avionul a dispărut de pe radar la 6 minute după ce a decolat de pe aeroportul Bole din Addis Abeba, cauza prăbuşirii fiind încă investigată. Site-ul suedez pentru monitorizarea curselor aeriene Flightradar24 a afirmat că avionul a avut o “viteză verticală instabilă”.

“Datele oferite de reţeaua Flightradar24 ADS-B arată că viteza verticală a fost instabilă după decolare”, a precizat site-ul într-un mesaj postat pe Twitter.

Avionul Boeing 737-800MAX este acelaşi tip de avion ca şi avionul Indonesian Lion care s-a prăbuşit în octombrie 2018 la 13 minute după decolarea din Jakarta, în incident pierzându-şi viaţa 234 de persoane.

“Acesta este cel de-al doilea accident fatal major care implică modelul Boeing 737-800 MAX în mai puţin de 5 luni”, a declarat Alex Macheras, analist în aviaţie.