Avocat: În ţara noastră s-a instaurat banditismul legalizat

Unul dintre avocaţii care a apărat în instanţă mai mulţi cetăţeni care ar fi încercat să-l înfrunte pe Plahotniuc, riscă să fie dată în urmărire internaţională. În prezent Ana Ursachi se află în Europa, având cu ea probe importante ale crimelor regimului pentru a fi investigate acolo.
Ana Ursachi, avocat
Ana Ursachi, avocat (facebook.com)

Avocata Ana Ursachi, care a încercat să-l înfrunte pe Vladimir Plahotniuc, după cecu o lună în urmă s-a trezit peste noapte acuzată de omor într-un dosar vechi de aproape 20 de ani, în care o persoană şi-a ispăşit deja pedeapsa, a susţinut, marţi, o conferinţă de presă cu mai multe detalii despre activitatea sa din Europa, unde se afla în momentul în care a aflat despre acuzaţii, inclusiv despre descinderea de luni noaptea în casa tatălui ei.

Mai mult decât atât, avocata consideră că etapa capturării statului Republica Moldova a trecut într-o nouă dimensiune pe care aceasta o numeşte „banditism legalizat”, deoarece „pentru ca ilegalităţile să fie puse la cheremul oligarhului, deja sunt folosiţi judecătorii, poliţiştii şi procurorii şi sunt folosiţi la greu”.

„Plahotniuc se răzbună din răsputeri pentru activitatea pe care o duc şi pur si simplu îi atacă pe cei rămaşi în Moldova şi pentru faptul că am reuşit să plec în Uniunea Europeană şi să duc cu mine probe importante ale crimelor regimului, pe care spre deosebire de Harunjen (procurorul general interimar – n.r.), Morari (procurorul anticorupţie – n.r.) şi alţi aserviţi din Republica Moldova, în UE, organele de investigaţie vor să le vadă, să le asculte, iar ambasadorii vor să le valorifice în diverse note care sper că vor ajuta revenirii ţării noastre la normalitate”, a declarat Ana Ursachi, conform privesc.eu.

În opinia avocatei, modalitatea de răzbunare aleasă de Plahotniuc ar fi prin atac asupra celor care au rămas în Moldova şi ţin legătura cu ea. Luni noaptea, după ora 22:00, în casa în care locuieşte fiul împreună cu tatăl Anei Ursachi a avut loc o percheziţie, care potrivit acesteia, ar fi fost ilegală, mai ales că avocata nu locuieşte în ea.

„S-a descins după ora 22:00, într-un stil absolut tâlhăresc. Ei au spart contorul electric din scară forţându-l pe tatăl meu să iasă să verifice. În momentul în care a deschis uşa, în total întuneric au dat buzna peste ei, tatăl şi fiul meu. După ora 22 nici o percheziţie nu mai poate avea loc. Drept urmare a acestei descinderi absolut barbare, Ştefîrţă (colaborator de poliţie, responsabil de percheziţie – n.r.) a ridicat computerul din casă, un laptop care aparţine fiului meu şi două tablete, una a fiului şi una a tatălui meu. Tabletele şi laptopul nu au fost folosite de mine niciodată, deci s-a făcut un act tâlhăresc. Poliţiştii care au descins în casă nu au avut autorizaţie judecătorească, nici mandat de percheziţie”, a precizat Ursachi, adăugând că toate probele care există le-a luat cu ea când a părăsit ţara.

Aceasta a mai adăugat că acum Plahotniuc a trecut la o nouă etapă a capturării statului R. Moldova. Dacă în trecut folosea „tot felul de gangsteri care urmăreau oameni, care puteau să-i hărţuiască, să-i bată, să-i otrăvească, să-i omoare, să-i îngroape, să-i facă dispăruţi, acum lucrurile au intrat într-o fază şi mai periculoasă pentru că banditismul legalizat, ori utilizarea procurorilor şi poliţiştilor aserviţi în scopuri clar determinate pentru hărţuire, încarcerare şi reducere la tăcere a devenit o prioritate pentru Plahotniuc”.

Potrivit Anei Ursachi, poliţistul Dumitru Ştefîrţă ar fi lăsat la îndemâna dânsei, prin intermediu prietenilor şi colegilor rămaşi în Moldova, informaţii serioase despre implicarea lui Harunjen în hărţuirea şi determinarea judecătorilor, solicitându-le să facă lucruri ilegale în ceea ce o priveşte pe avocată. Harunjen ar fi venit cu rugăminţi personale la judecătorii care se ocupă de cazul Anei Ursachi, promiţându-le că nu vor surveni urmări drastice, a mai comentat apărătoarea.

„Poliţiştii aserviţi şi procurorii aserviţi care au intrat în acest cerc vicios pentru Plahotniuc au întreprins o serie de interceptări ilegale ale mai multor oameni şi nu au acum cum să le legalizeze. Iar atunci când vor fi făcute publice şi societatea se va întreba de unde sunt ele, să poată eventual invoca că au fost găsite la mine. Repet, la mine nu s-a găsit absolut nimic şi ei nu vor putea să-mi pună în cârcă porcăriile pe care le scot cu viteza luminii”, a conchis Ursachi.

Menţionăm că avocata Ana Ursachi a apărat mai multe persoane care ar deţine informaţii ce ar fi o ameninţare la adresa oligarhului Vlad Plahotniuc. Printre aceştia se numără Veaceslav Platon, grupul Petrenco, Andrei Năstase, Renato Usatîi şi Alexandru Petcov, care au declarat anterior că dosarele lor ar fi fost fabricate de actuala guvernare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe