Avocaţii Antena Group cer excluderea probelor obţinute prin SRI din dosarul vizând şantajarea RCS&RDS

La scurt timp după ce avocatul lui Sorin Oprescu a anunţat că va contesta interceptările din dosarul fostului primar, avocaţii Antena TV Group cer şi ei înlăturarea interceptărilor făcute de SRI în dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de şantaj.
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Avocaţii Antena TV Group au solicitat miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI în dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de şantaj la adresa companiei RCS&RDS, relatează Agerpres.

În sprijinul cererii lor, avocaţii invocă recenta decizie a CCR care a declarat neconstituţional textul de lege în temeiul căruia SRI-ul făcea interceptări în dosarele penale. În acest context, avocaţii au cerut magistraţilor eliminarea din dosar a interceptărilor şi înregistrărilor ambientale, susţinând că şi raportul de monitorizare a presei a fost efectuat tot de către SRI. Cu această cerere au fost de acord şi avocaţii celorlalte părţi inculpate în dosar, inclusiv apărătorii lui Dan Voiculescu, arată sursa citată.

Avocatul companiei RCS&RDS şi procurorul care reprezintă DNA s-au declarat împotriva acestei cereri, avocatul RCS&RDS susţinând că decizia Curţii Constituţionale nu se aplică acestui dosar, deoarece procesul a trecut de camera preliminară, iar procurorul de şedinţă a declarat că decizia Curţii nu se aplică retroactiv.

În urma cererii formulate de avocaţii Antena Group, instanţa a stabilit să trimită o adresă la DNA şi Parchetul General, pentru a i se comunica cine a făcut înregistrările ambientale şi telefonice în dosar şi în ce a constat asistenţa acordată de SRI. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 13 aprilie.

Sorin Alexandrescu şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media din cadrul Grupului Intact (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

Conform procurorilor anticorupţie, în perioada 16 aprilie - 24 mai, Alexandrescu l-a ameninţat pe administratorul firmei RCS-RDS, Ioan Bendei, că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva acestuia, dacă nu semnează în numele companiei RCS-RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor Antena Group.

În acelaşi dosar au fost deferiţi instanţei şi fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop, fiica lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing.

"În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând Antena TV Group la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi", susţin procurorii.

În prezent, Dan Voiculescu este după gratii, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a ICA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne