Avocatul lui Mircea Băsescu îl denunţă pe Pavel Abraham la DNA în urma scrisorii lui Nati Meir

Nati Meir
Nati Meir (Epoch Times România)

Ca urmare a scrisorii trimise din penitenciar de fostul parlamentar Nati Meir, avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a depus luni o plângere pe numele lui Pavel Abraham, apărătorul familiei Bercea Mondialu, pe care îl acuză de fapte de corupţie, relatează Realitatea.net

"Astăzi am adus la cunoştinţa DNA-ului scrisoarea primită de dânsul în arest de la Nati Meir. Spune despre domnul avocat Pavel Abraham că s-ar putea face vinovat de anumite fapte de corupţie. I-a propus lui Nati Meir să dea declaraţii împotriva preşedintelui? Asta spune Nati Meir în scrisoarea lui. Urmează să fie audiat. (...) Este un fel de denunţ. Noi am adus la cunoştinţa organelor de anchetă acest lucru şi le-am pus la dispoziţie scrisoarea", a declarat Nelu Taşcă.

Nati Meir i-a adresat o scrisoare lui Mircea Băsescu, în care i-a furnizat informaţii despre avocatul Pavel Abraham, care îi reprezintă pe membrii familiei lui Bercea Mondial, în dosarele cu Mircea Băsescu. Din scrisoarea postată pe blogul jurnalistului Robert Turcescu reiese că Abraham - cel care a depus la DNA înregistrările video cu discuţiile dintre Mircea Băsescu şi fiul lui Bercea, Florin Anghel - i-ar fi cerut lui Meir să "dea în Traian Băsescu", promiţându-i în schimb că-i va obţine eliberarea.

Amintim că în 2012, Nati Meir, fost candidat la Preşedinţie, a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru trafic de influenţă în formă continuată. În iunie 2014, acesta a primit alţi şapte ani de închisoare, fiind acuzat de înşelarea a 35 de persoane, cărora le-a promis că le trimite la muncă în Israel. Magistraţii au decis contopirea celor două pedepse.

În iulie 2012, Meir s-a instalat în faţa sediului de campanie al lui Traian Băsescu, declarând că va face greva foamei până când preşedintele suspendat al României va fi demis.

Redăm scrisoarea, aşa cum a postat-o Robert Turcescu pe blogul său:

Stimat Domn,

Sunt Nati Meir arestat la p.n.t (penitenciarul) Giurgiu pedeapsa de 7 ani (din) care am executat 3 ani şi 7 luni. Am fost reprezentat de dr. Pavel Abraham avocat cu contract de asistenţă juridică seria B 216829/2012 din 30.08.2014 (!).

Dl. avocat Abraham m-a rugat tot timpul să dau în dl. Traian Băsescu şi a promis că o să vorbească cu judecătorul să mă eliberez. Am văzut situaţia ta la TV şi cred că dacă trimiţi avocatul tău la penitenciarul Giurgiu pot să te ajut, inclusiv sînt de acord să depun un denunţ la DNA. Contractul de asistenţă juridică se află la mine în Giurgiu.

Am multe de spus, dar asta o fac în prezenţa unui avocat ori la DNA Bucureşti. Avocatul meu e Daniela Epure, tel 0724447… şi mă văd cu ea la un termen pe data de 11.07.2014 la TMB.

Şi pe mine un “ţigan” m-a băgat la puşcărie, numele lui e Adrian Simionescu (“Adi Minune”).

Scuze dacă te-am deranjat şi scuze că scriu româneşte, (în) ebraică or english (engleză) scriu mult mai bine.

Vă mulţumesc,

Nati Meir, 07.07.2014″.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne