Băieţii care livrează pizza, lăsaţi de Eugen Teodorovici fără bacşiş

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a lămurit luni, pentru presă, unele aspecte legate de bacşişul, mai exact despre cum trebuie procedat astfel încât bacşişul să poată fi fiscalizat, pentru ca statul să poată să-l impoziteze, relatează Hotnews. Jurnaliştii au aflat de la ministru, că în cazul în care îţi comanzi pizza şi vrei să dai bacşiş nu i-l mai poţi da băiatului care-ţi livrează mâncarea, ci trebuie să se deplaseze la locaţia firmei unde acesta lucrează, ca să ţi se dea bon fiscal pentru banii daţi.

"Dacă eu vreau să dau bacşiş băiatului care îmi aduce pizza, cum rezolv, domnule ministru ?", l-a întrebat un jurnalist pe ministru, acesta explicându-i că, dacă este mulţumit de "gustul şi serviciile prestate", îi poate da bacşiş.

Întrebat în continuare cum poate fi dat acestuia bacşiş fără să primească bon fiscal, ministrul a răspuns: "Dacă doriţi să lăsaţi un bacşiş, mergeţi la unitatea respectivă, iar acolo, pe casa, bate bonul fiscal, bacşişul respectiv, şi asta este. Sau cu taxiul, vreţi să mă întrebaţi şi de taxiuri, dacă mergeţi cu taxi?", a răspuns Teodorovici.

Reamintim că Guvernul a decis recent sa legifereze bacsisul, acesta urmând să fie evidenţiat pe un bon fiscal separat, pentru a fi impozitat cu 16%

Bacşiş pe bon şi pizza rece

La scurtă vreme de la explicaţiile date de Eugen Orlando Teodorovici, fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, a testat cum funcţionează măsurile propuse de ministru:

"În seara asta mi-am propus să testez pe bune măsurile lui Orlando. Am sunat la pizza. Mi-a zis că vine în aproximativ 40 de minute. A venit cam în 50 de minute. I-am dat băiatului 25 de lei pentru pizza şi 5 lei să aibă bani de buzunar. I-am zis: ”trebuie să-mi dai bon pentru ăştia 5 lei şi ministrul finanţelor zice că trebuie să vin cu tine la firmă”. Râde. Eu îi zic că e treabă serioasă, vreau să merg la firmă să mi dea bonul că ne leagă ăştia pe amândoi. Zice: Ok. Îl întreb dacă e cu maşina. Zice că nu, e pe scuter. Ok, iau un taxi. Îmi dă adresa. Sun la taxi. Vine taxiul. Mă costă 8 lei. Îi las 2 lei şi taximetristului, dar îi cer bon pe ei. Zice că trebuie adaptate aparatele şi că n-are de unde. Ok, aşteaptă-mă. Intru la pizza şi cer bonul pentru 5 lei. Îl iau (80 de bani se duc la Orlando). Ma întorc la taxi şi-i zic că dacă nu-mi dă bon pe bacşiş ne leagă pe amândoi. Îi zic că ar trebui să mergem la firma lui. Mergem acolo, primesc până la urmă un bon, Taxiul ma duce pe urmă acasă. Drumul cu totul 35 de lei. Au trecut două ore de când am comandat pizza. Intru în casă relaxat şi mănânc o pizza rece de 65 de lei.” scrie Lăzăroiu, pe contul său de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook