Banca Centrală a Chinei injectează 22 miliarde de dolari în economie

Banca Centrală a Chinei.
Banca Centrală a Chinei. (Captură Foto)

China a injectat miercuri 140 de miliarde yuani (21,8 miliarde de dolari) în economia sa, măsura fiind cea mai recentă încercare a băncii centrale chineze de a impulsiona recesiunea şi a reduce temerile investitorilor în legătură cu prăbuşirea bursei, conform CNBC.

Banca Poporului din China a injectat miliarde de yuani pe piaţa monetară interbancară prin intermediul unei operaţiuni cu lichidităţi pe termen scurt, conform unei declaraţii oficiale.

Operaţiunile cu lichidităţi pe termen scurt au fost introduse în 2013 de China pentru a calma fluctuaţiile înregistrate de lichidităţi şi pentru a stabiliza costurile de finanţare interbancare.

Acţiunea de miercuri a avut loc într-un moment de extremă volatilitate a pieţei din China şi în contextul unei intervenţii crescute din partea băncii centrale chineze.

Marţi, Banca Poporului a anunţat o reducere cu 25% a ratei dobânzii de referinţă, până la 4,6%. De asemenea, banca a redus cu 50 de procente cerinţa privind rezervele minime pe care trebuie să le menţină băncile majore, nivelul lor ajungând la 18%.

Pieţele au fost puţin afectate de acţiunea luată de China miercuri. Pieţele chineze s-au închis înainte ca măsura să fie anunţată, iar indicele Shanghai Composite a încheiat ieri cu o scădere de 1,3%.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie