Bănicioiu îi propune preşedintelui decorarea celor ce au luptat pentru vieţile răniţilor de la Colectiv

” Situaţia Adolescenţilor în România ”, studiu lansat de UNICEF şi  Ministerul Tineretului şi Sportului. În imagine,Nicolae Bănicioiu, ministrul MTS
” Situaţia Adolescenţilor în România ”, studiu lansat de UNICEF şi Ministerul Tineretului şi Sportului. În imagine,Nicolae Bănicioiu, ministrul MTS (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de a-i decora pe cei ce au luptat pentru salvarea celor răniţi în tragedia de la clubul Colectiv.

"Devotamentul cu care aceştia au luptat clipă de clipă pentru vieţile celor răniţi în tragedia de la Colectiv şi faptul că nu au pregetat cu nimic pentru a asigura pacienţilor toate condiţiile au contribuit la salvarea a zeci de vieţi. De asemenea, aceşti medici şi manageri au arătat că sistemul medical din România este pe drumul cel bun. Îi asigur de toată stima şi preţuirea mea pe toţi medicii şi asistentele, personalul auxiliar, care au luptat alături de noi în aceste zile grele pentru noi toţi", afirmă ministrul Nicolae Bănicioiu într-un comunicat remis vineri Agerpres.

În propunerea adresată preşedintelui, ministrul Sănătăţii a solicitat şi decorarea membrilor Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, "care zi şi noapte au oferit informaţii şi sprijin tuturor celor implicaţi în efortul de salvare a celor răniţi în tragedia de la clubul Colectiv."

Reamintim în context că eroismul medicilor şi asistentelor ce au luptat pentru salvarea vieţilor răniţilor de la Colectiv au fost unanim apreciate, atât în România cât şi pe plan internaţional. În ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor, Bănicioiu a fost acuzat de Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului de Sănătate din România că "a încercat să muşamalizeze situaţia reală şi competenţa" sistemului sanitar din România în ceea ce priveşte tratarea victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Potrivit Alianţei Medicilor, România nu a avut şi nu are condiţii de a trata marii pacienţi arşi iar Bănicioiu, Raed Arafat şi Prof dr. Enescu Mircea Dan "au încercat să muşamalizeze situaţia reală şi competenţa noastră ca ţară" în loc să ceară ajutor din prima clipă din străinătate. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici