Bănicioiu informat de SRI despre Hexi Pharma. Fostul ministru refuză să vorbească despre informări

Nicolae Bănicioiu
Nicolae Bănicioiu (Epoch Times România)

Nicolae Bănicioiu a primit în perioada în care a fost ministru al Sănătăţii cel puţin o informare din partea SRI în care era indicat, în clar, numele companiei Hexi Pharma, au declarat, sub protecţia anonimatului, surse medicale, citate de România Liberă

Documentul făcea parte din seria de informări trimise de SRI pe tema infecţiilor nosocomiale din spitalele româneşti. Zeci de astfel de informări ar fi fost, de altfel, trimise miniştrilor şi secretarilor de stat care s-au succedat la conducerea Ministerului Sănătăţii, nimeni nu ştie însă câte dintre acestea au fost citite.

Însă, în ceea ce priveşte informarea vizând Hexi trimisă lui Bănicioiu, aceasta a fost citită, susţine RL, drept dovadă, în baza acestei informări, ministrul a trimis Corpul de control al Ministerului să facă o verificare la unul dintre spitalele din Cluj Napoca. În ciuda controlului, afacerile Hexi Pharma au continuat chiar şi după ce Bănicioiu a plecat de la conducerea ministerului.

Din partea Ministerului Sănătăţii nu există încă o confirmare oficială legată de numele spitalului din Cluj care a fost verificat de Corpul de control, ca urmare a sesizării legate de Hexi Pharma.

Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Sănătăţi din anul 2014 până în noiembrie 2015, când Guvernul Ponta a pierdut puterea în urma protestelor anti-Sistem declanşate de tragedia din Colectiv.

Contactat de România Liberă, Bănicioiu a declarat pentru “România Liberă“ că nu ştie despre ce informări este vorba, însă a ţinut să precizeze că, în timpul mandatului său, a trimis Corpul de Control la mai multe spitale din ţară pentru verificarea sesizărilor privind infecţiile nosocomiale şi a calităţii produselor biocide. Bănicioiu a refuzat să răspundă dacă a primit de la SRI informări legate punctual de produsele livrate spitalelor de firma Hexi Pharma, pe motiv că legea îi interzice să facă public conţinutul acestor informaţii confidenţiale de la un serviciu secret.

Articolul integral poate fi citit aici