Bănicioiu şi Arafat, somaţi să explice de ce au cerut "cu întârziere" ajutorul CE pentru răniţii de la Colectiv

Europarlamentarul Siegfried Mureşan le cere lui Bănicioiu şi Arafat să explice motivele pentru care au decis să ceară abia în 5 noiembrie ajutorul Comisiei Europene pentru răniţii de la Colectiv.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi secretarul de stat Raed Arafat trebuie să informeze transparent cu privire la starea victimelor tragediei de la Colectiv şi a capacităţilor de acţiune ale autorităţilor române, consideră europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan.

Politicianul le cere acestora să argumenteze decizia de a adresa Comisiei Europene abia în 5 noiembrie o cerere de transfer în alte state membre a pacienţilor care nu pot fi trataţi în România.

În acest sens, Siegfried Mureşan le-a transmis luni o scrisoare celor doi oficiali:

Stimate domnule ministru,
Stimate domnule secretar de stat,

Având în vedere că modul în care aţi gestionat până în prezent situaţia victimelor incendiului petrecut în seara de 30 octombrie a.c. în Clubul Colectiv a generat numeroase semne de întrebare şi nelinişte în rândul populaţiei, vă solicit să informaţi transparent opinia publică în privinţa stării reale a acestora, precum şi a capacităţilor de acţiune ale autorităţilor române în vederea asigurării celui mai bun tratament pentru cei răniţi atât în România, cât şi în străinătate.

Vă solicit totodată să argumentaţi decizia sau, mai degrabă, indecizia de a adresa Comisiei Europene până în data de 5 noiembrie o cerere de transfer în alte state membre a pacienţilor care nu pot fi trataţi în România.

Consider că această cerere a fost făcută cu întârziere şi că s-ar fi impus în acest caz încă din prima zi fiindcă orice asistenţă suplimentară ar fi fost binevenită.

Aşadar, pe fondul unei acţiuni întârziate şi a unei comunicări deficitare şi netransparente privind acţiunile dumneavoastră de până acum, vă solicit să informaţi zilnic asupra stării răniţilor şi să prezentaţi public planul concret de acţiuni al grupului de intervenţie care va gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirii răniţilor internaţi în spitalele din România.

Furnizarea celui mai bun tratament pentru victime trebuie să fie prioritară pentru dumneavoastră şi de aceea vă solicit, domnule ministru, să vă exercitaţi atribuţiile cu maximă responsabilitate şi să asiguraţi cu celeritate tratamentul adecvat în cazul persoanelor rănite.

Cu deosebită stimă,

Siegfried Mureşan
Deputat în Parlamentul European

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne