Bănicioiu, vizat de acuzaţii grave. Tudor Chirilă: "Soarta victimelor, batjocorită pentru un gest de PR"

Tudor Chirilă îl acuză pe ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a dat ordin spiţatelor să afirme că se descurcă cu criza victimelor incendiului de la Colectiv, deşi realitatea este cu totul alta.
Tudor Chirilă
Tudor Chirilă (facebook.com)

"Este mai mult decât evident că Bănicioiu a dat ordin spitalelor să afirme că se descurcă în criza celor arşi. Este mai mult decât evident că soarta unor oameni a fost batjocorită pentru un gest de PR. Însă la fel de gravă mi se pare atitudinea managerilor de spitale care au consimţit să facă parte din acest joc odios.

PS. Un gând bun pentru medicii care în aceste circumstanţe nefavorabile au făcut şi fac tot posibilul pentru a salva vieţi.

Later edit: În comentarii mi se spune că cei în stare critică ar fi murit oricum. Dar eu întreb: ce facem cu cei în stare gravă care au ajuns sau riscă să ajungă în stare critică doar pentru ca ministerul spune că ne descurcăm?", scrie Tudor Chirilă, pe contul său de Facebook.

Ministrul Sănătăţii declara, cu o zi în urmă, că el a spus, chiar din primele minute ale targediei, că orice ajutor este binevenit. "Eu nu am spus niciun moment că nu avem nevoie de ajutor, eu am spus tot timpul că noi asigurăm tot ceea ce este necesar pentru fiecare etapă de tratament. Am spus, da, avem medicaţie, aducem medicaţia de nivel european. Nu am spus niciodată că este în România mai bine ca în Germania."

"Am spus că asigurăm şi că avem pe stocuri şi aducem către spitale tot ceea ce au nevoie şi tot ceea ce cer medicii. De asemenea, am spus, la fel de clar, cred că din primele minute, am spus că acceptăm orice ajutor. Acceptăm orice ajutor pe care ni-l poate oferi oricine. Sunt binevenite şi echipele internaţionale, şi oamenii noştri au lucrat foarte bine cu ele până acum", a precizat Bănicioiu, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne