Barna către miniştri: "Sunteţi aleşi să luaţi decizii pentru ţară, nu să daţi OUG-uri pentru infractori!"

Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

În contextul în care în spaţiul public a apărut informaţia că liderul PSD ar forţa adoptarea unei ordonanţe pentru amnistie şi graţiere, liderul USR, Dan Barna le cere miniştrilor să înceteze să guverneze pentru Liviu Dragnea şi să nu dea OUG-uri pentru infractori.

"Doamnelor şi domnilor miniştri PSD-ALDE,

Sunteţi membri ai guvernului României, nu al lui Liviu Dragnea. Sunteţi acolo pentru a reprezenta interesele românilor, nu pe ale penalilor. Sunteţi aleşi pentru a lua decizii pentru ţară, pentru ca oamenii să aibă parte de o viaţă mai bună, într-o Românie demnă şi dreaptă, nu să daţi OUG-uri pentru infractori.

Încă nu e târziu să vă întoarceţi din calea către falimentul economic şi moral pe care îi împingeţi pe români, de dragul unor penali. Aţi fost investiţi de cetăţeni cu încrederea lor în urmă cu un an şi jumătate, pe care apoi aţi aruncat-o la coşul de gunoi", scrie, pe Facebook, Barna.

De asemenea, liderul USR le reaminteşte guvernanţilor că mai au 2 ani şi jumătate în care să demonstreze că îşi pot asuma răspunderea pentru români şi pentru viitorul lor şi le cere să nu arunce în aer ordinea politică şi legală a României.

"Nu îi daţi satisfacţie lui Liviu Dragnea prin adoptarea unui OUG pentru amnistia şi graţierea infractorilor care ne va trimite înapoi în trecut şi la marginea Europei!

Legile justiţiei şi cele penale sunt acum la Curtea Constituţională a României, lăsaţi instituţiile statului să ia decizii potrivit regulilor democraţiei.

Încetaţi să guvernaţi pentru Liviu Dragnea şi să aruncaţi România în colţul negru al istoriei! Nu e prea târziu să vă treziţi! Suntem cu ochii pe voi!", concluzionează Barna.

Reamintim că potrivit G4Media, Liviu Dragnea forţează adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere. Potrivit surselor publicaţiei citate, dorinţa lui Dragnea s-ar izbi de împotrivirea Vioricăi Dăncilă care se opune pe moment acestei idei şi chiar ar fi ameninţat cu demisia.

Unul dintre motivele pentru care premierul Dăncilă nu doreşte să semneze ar fi teama de o anchetă penală, având în vedere că, nefiind parlamentar, nu este apărată de imunitate. Nici Tudorel Toader n-ar marşa la ideea unei ordonanţe. De altfel, potrivit G4Media, acesta ar urma să-şi delege atribuţiile secretarului de stat Mariana Moţ, persoană care a semnat şi adresa către Parlament prin care s-a propus noua definiţie a abuzului în serviciu.

Ordonanţa ar putea intra pe ordinea şedinţei de guvern de mâine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne