Baronul de Braşov, Aristotel Căncescu scapă de arestul după gratii

Aristotel Căncescu, PNL
Aristotel Căncescu, PNL (Epoch Times România)

Baronul PNL de Braşov, Aristotel Căncescu, scapă de arestul preventiv. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri seară ca preşedintele suspendat al Consiliul Judeţean Braşov să fie plasat în arest la domiciliu, relatează B1 TV.

Decizia Curţii Supreme este definitivă.

Reamintim că Aristotel Căncescu, supranumit Marele Blond, a fost trimis după gratii, acuzat fiind de mai multe infracţiuni, printre care abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

În acelaşi dosar este judecat şi deputatul Ion Diniţă, fost director al firmei Gotic SA Braşov, acuzat la rândul său de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dare de mită şi spălare de bani.

Procurorii DNA susţin că, în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014, Aristotel Căncescu şi Radu Petru Ispas, administrator public la Consiliul Judeţean Braşov, şi-au folosit funcţia publică de autoritate locală pentru interesele proprii şi ale firmelor SC Gotic SA şi SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casă, Pascu Ioan şi Bîgiu Gabriel.

Aceste două firme deţineau cvasi – totalitatea contractelor derulate cu CJ Braşov, întrucât le erau acordate preferenţial, prin încredinţare directă, ca urmare a dispoziţiei lui Căncescu.

Preşedintele CJ Braşov este considerat unul dintre cei mai bogaţi baroni locali şi cel mai influent om din Braşov. Cunoscut în judeţ drept "Marele Blond", "Tăticu" sau "Şefu", Căncescu este şi proprietarul unui mic imperiu media, administrat chiar de societatea la care este unic acţionar. Toate acestea îl plasează pe Căncescu în fruntea clasamentului celor mai bogaţi preşedinţi de consilii judeţene din întreaga Românie.

Baronul Braşovului deţine în conturi în jur de 3 milioane de euro, un "conac" în Munţii Bucegi, prin a cărui grădină zburdă căprioare şi fazani, o casă în centrul istoric al Braşovului, evaluată oficial la aproape 200.000 de euro etc.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.