Baronul de Braşov, Aristotel Căncescu scapă de arestul preventiv

Aristotel Căncescu, PNL
Aristotel Căncescu, PNL (Epoch Times România)

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, liberalul Aristotel Căncescu, considerat unul dintre cei mai bogaţi baroni locali, a scăpat de arestul preventiv şi urmează să fie plasat în arest la domiciliu, potrivit unei decizii luate miercuri de magistraţii Curţii Supreme. Decizia nu este însă definitivă aceasta putând fi contestată.

Procurorii DNA îl acuză pe Aristotel Căncescu de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influenţă şi instigare la tentativă de abuz în serviciu într-un dosar de corupţie vizând atribuiri frauduloase de contracte unor firme de casă ale Consiliului Judeţean.

Procurorii DNA susţin că, în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014, Aristotel Căncescu şi Radu Petru Ispas, administrator public la Consiliul Judeţean Braşov, şi-au folosit funcţia publică de autoritate locală pentru interesele proprii şi ale firmelor SC Gotic SA şi SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casă, Pascu Ioan şi Bîgiu Gabriel.

Aceste două firme deţineau cvasi – totalitatea contractelor derulate cu CJ Braşov, întrucât le erau acordate preferenţial, prin încredinţare directă, ca urmare a dispoziţiei dare de Căncescu.

În acelaşi dosar este judecat şi deputatul Ion Diniţă, fost director al firmei Gotic SA Braşov, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dare de mită şi spălare de bani.

Aristotel Căncescu este considerat unul dintre cei mai bogaţi baroni locali şi cel mai influent om din Braşov. Cunoscut drept "Marele Blond", "Tăticu" sau "Şefu", liberalul este şi proprietarul unui mic imperiu media, administrat chiar de societatea la care este unic acţionar. Toate acestea îl plasează pe Căncescu în fruntea clasamentului celor mai bogaţi preşedinţi de consilii judeţene din întreaga Românie.

Baronul Braşovului deţine în conturi în jur de 3 milioane de euro, un "conac" în Munţii Bucegi, prin a cărui grădină zburdă căprioare şi fazani, o casă în centrul istoric al Braşovului, evaluată oficial la aproape 200.000 de euro etc.

Pentru a afla mai multe informaţii citiţi rechizitoriul DNA aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne