Băsescu: Bugetul e photoshopat. Guvernul va ajunge să împrumute mulţi bani

România are nevoie de un Guvern credibil căci va fi pusă în situaţia să împrumute cel puţin 40 de miliarde de lei pentru ca programul PSD să poată fi implementat.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Guvernul va fi obligat să împrumute cel puţin 40 de miliarde de lei pentru a-şi putea pune în operă programul de guvernare, a opinat, duminică, la România TV, Traian Băsescu, în opinia căruia bugetul de stat este "photoshopat." Ori, pentru a se putea împrumuta, Guvernul va trebui să fie unul credibil.

Potrivit liderului PMP, programul de guvernare al PSD nu se poate pune în aplicare cu deficitul prevăzut în buget, căci raportat la cheltuielile pe care Guvernul şi le-a propus, veniturile sunt mult prea mici:

"Acest Guvern a generat o stare de neîncredere care se va perpetua. Or la programul pe care îl are PSD-ul, chiar are nevoie de un premier extrem de credibil. De ce? Pentru că ei vor ajunge să împrumute mulţi bani. Să nu credeţi că acest program se va face cu veniturile bugetului de stat şi numai cu cele 24 de miliarde cât spun ei că va fi deficitul. Nu. Se va face cu cel puţin 40 de miliarde bani împrumutaţi. Bugetul este un desen photoshopat (...), exact cum se photoshopează manechinele, exact aşa s-a photoshopat bugetul consolidat al statului. Veniturile sunt prea mici în raport cu cheltuielile pe care vor să le facă. Deci România are nevoie de un Guvern credibil", a declarat Băsescu, preluat de Agerpres, la România TV.

Reamintim în context că Opoziţia a criticat puternic bugetul adoptat pe repede înainte de majoritatea parlamentară PSD/ALDE, considerându-l nerealist, populist şi chiar toxic, iar liberalul Cîţu a arătat că bugetul este bazat pe cifre false furnizate de Comisia Naţională de Prognoză care a generat datele de care avea nevoie PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne