Băsescu, clasic: E prea mare căciula de premier pentru Grindeanu. E uriaşă, i-a căzut pe ochi

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu este deloc încântat de prestaţia premierului Sorin Grindeanu de până acum - "e prea mare căciula pentru dânsul".

"N-aş vrea să se creadă că sunt în Opoziţie şi nu-mi place nimic, e prea mare căciula pentru dânsul, pentru experienţa şi anvergura lui ca politician. E uriaşă, i-a căzut pe ochi, e pe vârful nasului, nu are cum. Mă uit la ieşiri infantile, după ce zice Dragnea, se corectează. Nu, în România îţi trebuie un premier tare", a declarat Băsescu la postul B1 TV, citat de Agerpres.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar putea fi un astfel de premier, fostul preşedinte a replicat: "N-aş spune că e cel mai tare, poate mai caută prin PSD, pe acolo".

Băsescu a adăugat că nu ştie cine ar putea fi din PSD cea mai "tare" variantă de premier. "Nu ştiu, dar nici cu Dragnea nu merge, nu merge pentru că are o problemă cu o condamnare".

Fostul şef de stat susţine, de asemenea, că membrii coaliţiei de guvernare au fost "incapabili" să gestioneze succesul electoral, Guvernul Grindeanu fiind "mai instabil" decât Guvernul Cioloş.

"Mi se pare că s-au amăgit toţi că a guverna înseamnă strict a anunţa: mărim salarii, mărim ajutoare sociale, mărim nu ştiu ce. Or nu asta înseamnă a guverna, pe de-o parte. Pe de altă parte, mie acest Guvern mi se pare mai instabil decât Guvernul tehnocrat. Uitaţi-vă: dispute în interiorul PSD, Ponta şi cei din spatele lui cu Dragnea; dincolo, Tăriceanu cu Constantin la ALDE. E ceva, aşa, neclar. Realitatea este că au fost incapabili să gestioneze succesul electoral."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne