Băsescu, dezlănţuit: Kovesi, Livia Stanciu şi Coldea au format un grup infracţional

Susţinuţi de "imberbul" ambasador al SUA, "ham ham Klemm", şefa DNA, fostul adjunct al şefului SRI şi judecătoarea Livia Stanciu - cea care a făcut opinie separată la decizia CCR pe OUG 13 - au format un grup infracţional care dorea să pună stăpânire pe statul român, a acuzat Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Invitat la România TV, fostul preşedinte Băsescu a susţinut că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a Înaltei Curţi - actualmente judecător CCR - Livia Stanciu şi fostul adjunct al şefului SRI Florian Coldea au format un grup infracţional care a vrut să pună stăpânire pe statul român. Grupul a fost susţinut de "un imberb" ca Hans Klemm - ambasadorul SUA la Bucureşti.

”E un grup infracţional organizat al grupului de la K2. Acolo se stabilea cine rămânea în viaţă, pe cine executau. Erau împotriva politicienilor. Grupul infracţional era format din Livia Stanciu, Laura Codruţa Kovesi sau Florian Coldea. Grupul infracţional a vrut să pună stăpânirea pe statul român şi a fost susţinut de un imberb ca Hans Klemm. Mai mulţi indivizi cred că pot pune presiune pe Parlamentul României. Înalta Curte şi DNA parteneri e o afirmaţie a doamnei Livia Stanciu din februarie 2015. Dacă era în timpul mandatului meu, semnam imediat decretul de revocare", a declarat Băsescu, preluat de stiripesurse.ro, la România TV.

Fostul şef al statului a mai susţinut că Iohannis ar fi trebuit să-i revoce din funcţie pe Augustin Lazăr şi pe Codruţa Kovesi fără ca acesta să mai aştepte vreun raport de la Toader. De asemenea, Băsescu a mai susţinut că ministrul Justiţiei, care trebuia să anunţe astăzi rezultatele evaluării activităţii celor doi s-a lăsat înmuiat de Ambasadorul SUA, Hans Klemm.

"Nu ştiu ce au discutat ministrul Justiţiei cu ambasadorul. Faptul că Tudorel Toader a amânat concluziile cu două zile arată că ambasadorul se implică nepermis în deciziile luate de Curtea Constituţională. Se pare că nu le-a cerut nimic ministrul să plece, dar vedem. În SUA judecătorii îi dau lui Trump peste bot de l-au umplut de sânge. Aici, vine un funcţionăraş de stat şi se duce la ministru. Ar fi o umilinţă majoră să nu-şi ducă la capăt obiectivul. Dacă Toader s-a lăsat muiat de vizita unui funcţionăraş, România poate să se redefinească. Acest lucru nu s-a întâmplat în mandatul meu. Articolul 80 spune că preşedintele are în atribuţiuni respectarea Constituţiei. Noi avem decizia CCR care spune că doi funcţionari au încălcat Constituţia. Iohannis nu mai avea nevoie de raportul ministrului Justiţiei", a afirmat Băsescu, în contextul în care Klemm a avut astăzi o întrevedere de o oră cu Toader.

Băsescu a mers până la a-l insulta pe Klemm, acuzând totodată că acum acesta creează un precedent de o gravitate incredibilă:

"Mâine poimâine poate fi alt precedent şi vine ham ham Klemm ăsta sau cum îl cheamă şi se bagă sub preş. Dacă a mers la procurorul şef DNA şi la procurorul general poate să meargă şi la premier sau preşedinte. Prima dată când s-a declanşat un astfel de conflict între puterile statului este şi constatat de către CCR. Nu putem spune că CCR a constatat pentru viitor. Dacă sunt băgate sub preş, putem trage obloanele. Se creează un precedent de o gravitate incredibilă.”