Băsescu: Emil Boc, posibil candidat PNL şi PMP pentru un nou mandat de primar

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cluj, că nu este exclus ca Emil Boc să fie candidatul susţinut de PNL şi de PMP pentru un nou mandat de primar al Clujului.

"Sunt unul dintre politicienii care spun că avem antidot la faptul că primarii sunt aleşi într-un singur tur. Argument: să faci alianţe din primul tur cu cel mai bine plasat. Este ca şi cum ar fi alegeri în două tururi. (...) Partidele de Opoziţie trebuie să stabilească cine este cel mai bine plasat dintre posibilii candidaţi şi pe acela să îl susţină; numai aşa poate fi dat jos PSD din hegemonia pe care o are pe primării. Deci, nu exclud posibilitatea ca Boc să fie candidat cel puţin pentru PNL şi PMP", a afirmat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Fostul şef de stat a ţinut să precizeze că este pentru prima dată când, aflându-se în Cluj, nu l-a contactat pe primarul oraşului şi a făcut asta tocmai pentru a nu genera suspiciuni.

"E prima dată când vin în Cluj şi nu îl deranjez pe dl Boc, exact pentru a nu crea suspiciuni faţă de el", a precizat Traian Băsescu.