Băsescu: "Este necesar ca România să îşi pregătească poziţiile faţă de transformările UE"

Fostul preşedinte Băsescu a declarat sâmbătă că obiectivul major al partidului său ar trebui să fie generarea de idei şi soluţii pentru România.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Înscris în urmă cu o zi în PMP, Traian Băsescu a propus, sâmbătă, la Colegiului Naţional al formaţiunii, ca Partidul Mişcarea Populară să se numească doar Mişcarea Populară.

În contextul în care conducerea partidului a decis organizarea unui Congres pentru data de 24 octombrie, fostul preşedinte a precizat că acest congres e important şi trebuie să fie un eveniment de relansare "care să aibă semnificaţia lui în schimbarea denumirii care mie nu îmi place: PMP. Sigur, vă consult şi pe voi. Mişcarea Populară e suficient", a declarat Băsescu, citat de evz.

Şeful statului a mai opinat că România nu trebuie guvernată pe doctrine, ci pe priorităţi, adăugând că şi în Mişcarea Populară sunt curente ''mai la stânga, mai la dreapta."

"Nu ar trebui să avem un singur curent de dreapta. Pot fi şi oameni de centru în acelaşi partid. România nu poate guverna neapărat pe doctrine. Cât de de stânga şi de dreapta să fii să recunoşti că nu îţi trebuie autostrăzi, care e doctrina care spune că nu trebuie făcut sistemul de sănătate? Care e doctrina care să îţi spună că unirea cu Moldova nu este o prioritate?", a întrebat Băsescu.

Fostul preşedinte a abordat şi subiectul refugiaţilor, reiterându-şi ideea că sistemul cotelor încurajează afluxul de migranţi în Europa şi adăugând că "UE este într-un moment de cumpănă".

"Cred că UE este într-un moment de cumpănă. Care vor fi cotele în 2016? 2017? Cotele sunt falimentare şi vor duce la distrugerea coeziunii Uniunii Europene", a declarat Băsescu.

Nu în ultimul rând, fostul preşedinte a reamintit că, recent, Europa a fost lovită de două evenimente care i-au afectat profund coeziunea, primul - criza economică şi criza zonei euro şi, al doilea, criza migranţilor. În acest context, "este imperios necesar ca România să îşi pregătească poziţiile faţă de transformările UE, care în mod cert pot urma acestor crize", a menţionat fostul preşedinte, care nu a exclus accentuarea crizei securităţii generate în UE pe fundalul evenimentelor din Ucraina.

În viziunea lui Băsescu, în perioada următoare, PMP va trebui să creeze şi să genereze o dezbatere şi un punct de vedere legat de Europa. Fostul şef al statului a mai opinat că singura soluţie pe care o are UE să rămână unită este crearea Statelor Unite ale Europei, proiect care ar fi împiedicat de "demagogia" unor lideri europeni care cer "mai multă Europa" în timp ce spun nu intrării României şi Bulgariei în Schengen.

"Treaba noastră nu sunt numai alegerile, esenţiale pentru creşterea partidului, ci trebuie să generăm idei şi soluţii pentru România. Ăsta trebuie să fie un obiectiv major al partidului şi avem cu ce, avem experienţă", a mai adăugat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne