Băsescu: Gorghiu, pe unde poate, strigă că ea nu vrea cu PMP. Nu aş vrea să i se întâmple ca la locale

La scurt timp după ce Alina Gorghiu a susţinut că o eventuală alianţă cu PMP după alegeri este o variantă de nefrecventat pentru PNL, fostul preşedinte Traian Băsescu i-a recomandat să nu respingă din start o astfel de idee, să nu se repete scenariul de la locale.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Prezent la un eveniment electoral la Constanţa, liderul PMP Traian Băsescu a declarat că nu exclude o colaborare cu PNL după alegerile parlamentare şi i-a sugerat şefei liberalilor, Alina Gorghiu, să nu mai repudieze public o astfel de soluţie pentru formarea viitorului guvern.

"Cred că vom obţine un rezultat bun la Constanţa, un rezultat care să ne permită ca începând cu data de 12 (decembrie n.red.) să intrăm în discuţii cu partidele ca să găsim o soluţie. Cu cine nu se poate găsi o soluţie comună, şi exclud orice participare a noastră la un guvern condus de PSD, sau cu PSD partid majoritar, într-o coaliţie. Exclud orice colaborare cu PSD.

Este adevărat şi doamna Gorghiu, pe unde poate, strigă că ea nu vrea cu PMP. Mă rog, nu aş vrea să i se întâmple ca la locale când ne căuta, dar prea târziu", a precizat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Declaraţia fostului preşedinte vine după ce şefa PNL Alina Gorghiu a opinat că PMP nu va intra în Parlament, "dar dacă intră în Parlament este o variantă de nefrecventat de PNL".