Băsescu îl critică pe Cioloş: "Stă cu plagiatorul Tobă la dreapta!"

Plagiatorii nu sunt mai buni decât cei ce fură de la buget, consideră Băsescu, acuzându-l pe Cioloş că are alături, în guvern, un plagiator şi un membru al academiei lui Oprea.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, a opinat, sâmbătă, că un plagiator nu este diferit cu nimic de cei ce fură bani la buget, căci doctoratul le deschide uşi la care cei ce nu s-au coborât să plagieze nu au acces. O explicaţie a faptului ca acest timp de furt este insuficient sancţionat ar veni şi din faptul că premierul Cioloş refuză să vadă "cangrena" din jurul său:

”Avem şi o explicaţie şi asta îl va compromite pe Cioloş, până la urmă. Stai cu plagiatorul Tobă la dreapta, în şedinţele de Guvern, stai cu academicianul Curaj de la Academia de Ştiinţele Securităţii în acelaşi Guvern, şi te faci că nu vezi că în jurul tău este o cangrenă care nu poate să facă decât rău societăţii româneşti”, a declarat Traian Băsescu la Consiliul Naţional al MP.

Nu în ultimul rând, Băsescu l-a acuzat pe Adrian Curaj, care face parte din academia fondată de Oprea, că nu face nimic pentru a rezolva problema celor acuzaţi de plagiat:

"Stâlpul doctoratelor, Gabriel Oprea, până la mai proaspătul intrat în club Buşoi, sunt nişte figuri triste ale vieţii politice româneşti, care încearcă să se definească a fi în grupul de elită intelectuală al ţării, iar ei sunt nişte prăpădiţi care copie precum elevii de liceu. De regulă, când copiezi la facultate sau la liceu, te exmatriculează. Pe ăştia văd că îi ţine ministrul Curaj şi nu are curaj să transfere către opinia publică nici măcar lista completă a doctorilor din România, să ia o măsură, cum a vrut să ia doamna Prună pentru marii academicieni din puşcării. Curaj nu ştie cum să lase acest ghiveci neatins, ori acesta este un ghiveci al corupţiei intelectuale, asta sunt oamenii ăştia.”, a declarat Băsescu.

"Aş fi tare curios dacă cineva, şi fac o paranteză, un doctorat înseamnă o contribuţie ştiinţifică, ar analiza un doctorat, sa vada ce contribuţie la ştiinţă au adus aceşti oameni.", a mai declarat Băsescu, adâugând că plagiatorii nu sunt cu nimic mai prejos decât cei ce fură de la bugetul de stat.